Cat65
Cat65
Nieuws
9 oktober 2014

Wie biedt?

Cat65 EVENT | Altijd al de droom gehad om op Peter Fonda’s motor uit EASY RIDER over Route 66 te crossen terwijl je Arnold Schwarzeneggers TERMINATOR 2-jas aanhebt, Indiana Jones’ zweep aan je broek hangt en er een wassen beeld van Frankensteins Monster achterop zit? Hou dan 17, 18 en 19 oktober vrij, want dan gaan deze, en nog vele andere, Hollywood-pronkstukken onder de hamer. Bieden kan ook vanuit de Lage Landen!

Misschien rijd je liever op een Velociraptor uit JURASSIC PARK met DiCaprio’s jasje uit TITANIC en Rocky’s boxhandschoenen aan en Robert Baratheons GAME OF THRONES-kroon op je knar. En dan heel hard “I’m the King of the World!” roepen. Wat het ook moge zijn: Profiles in History, ‘s werelds grootste veilinghuis op het gebied van Hollywood-memorabilia, veilt binnenkort meer dan 2.000 artikelen.

Het bedrijf is volop vertegenwoordigd in het Guinness Book of Records en had tussen 2010 en 2012 zelfs zijn eigen reality tv-show, Hollywood Treasure. Tijdens de aankomende Hollywood Auction 65 komen prachtige oude posters en foto’s onder de hamer, een hele Godzilla, Star Trek– en Narnia-verzamelingen, een grote collectie wassen beelden, wapens uit CONAN THE BARBARIAN (zowel de nieuwe als de oude), RAMBO, EXCALIBUR en LORD OF THE RINGS, prachtige kostuums uit X2 en – mijn persoonlijke favoriet – een levensgroot en extreem echt lijkend Uruk-hai ‘Lurtz’ beeld met het in de film gebruikte kostuum. Geweldig om die gezellig in de woonkamer te hebben staan! Van de eerdergenoemde EASY RIDER-motor wordt geschat dat deze voor over de 1 miljoen dollar zal gaan. Maar ja, dan heb je ook wat.  

mt_ignore: PIHCycle

Heb je toch meer met grote trucks die wel tegen een stootje kunnen? Geen nood, op 20 oktober houdt Profiles of History een Expendables Auction. Kostuums, wapens, de ’Shock and Awe’-landrover uit THE EXPENDABLES 2 en zelfs de op ware grootte nagebouwde helikopter uit deel drie gaan dan in de verkoop. Deze zullen waarschijnlijk ‘slechts’ voor rond 50.000 dollar van eigenaar wisselen.

De veiling wordt in Los Angeles gehouden maar er kan ook online, via de telefoon of via een vantevoren geplaatst bod geboden worden. Voor meer informatie en om je te registreren zie: www.profilesinhistory.com.

Het bekijken van de online catalogus is alleen al de moeite waard, want een geweldige reis door de filmgeschiedenis. Maar wees gewaarschuwd: opeens wil je alles hebben!

mt_ignore: Profiles-in-History-2014--Stegosaurus

9 oktober 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!