DeadlyVirtues
DeadlyVirtues
Beeldbuis
12 oktober 2014

Thuisbios, week 41

DeadlyVirtues KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een sprookjesfilm met een bijzonder perspectief, Ates bondagefantasieën en maar liefst twee horror tv-series.

MALEFICENT is een hervertelling van het sprookje Doornroosje, waarbij vooral de kant van de boze fee, Maleficent, wordt belicht. Is zij inderdaad het kwade genius van het verhaal? Het idee dat een schurk meer is dan alleen puur slecht, is een interessant uitgangspunt. Maar of een sprookjesfiguur zich voor een dergelijke realistische benadering leent, is nog maar de vraag. Wie noemt zijn kind bijvoorbeeld in godsnaam Maleficent? Wat dat betreft pakte George Lucas dit in zijn sprookje iets beter aan: Darth Vader werd geboren als Anakin Skywalker. Maar goed, dat is dan ook het enige dat Lucas goed deed, want Anakin is voor de rest een oninteressant pokkejoch. In MALEFICENT zijn de filmmakers er wel in geslaagd om van de schurk een interessant personage te maken. En dat hebben we volgens recensent Phil van Tongeren vooral te danken aan Angelina Jolie. Ondanks haar monsterlijke uitdossing en digitaal bewerkte gelaat “weet ze het hele scala aan emoties – woede, sarcasme, twijfel, vertwijfeling – waar haar personage doorheengaat, zichtbaar en navoelbaar te maken”. Phils volledige recensie lees je hier. Te huur, VOD en te koop op dvd/blu-ray vanaf 7 oktober (Disney).

Nog een hervertelling; de tv-serie Dracula met in de titelrol Jonathan Rhys-Meyers. De serie werd na één seizoen stopgezet, maar ervaring heeft geleerd dat dit niet altijd betekent dat de serie bagger is. Op IMDb staat de rating nu op 7,5 en de recensies die ik gelezen heb, variëren van één tot vijf sterren. Geen peil op te trekken dus. Cruciale trivia: Thomas Kretschmann vertolkt in de serie de rol van Van Helsing maar speelde een jaar eerder Dracula in DRACULA 3D van Dario Argento. Zo slecht als dat gedrocht kan de serie niet zijn. Te koop op dvd vanaf 8 oktober (Universal).

De beste manier om een geflopte film te verwerken? Zo snel mogelijk een nieuwe film maken, aldus Ate de Jong in een interview met Schokkend Nieuws-medewerker Tonio van Vugt. Ate pakte na de megaflop HET BOMBARDEMENT meteen door met DEADLY VIRTUES, een rape/revenge-film die zich bijna volledig binnenshuis afspeelt. In DEADLY VIRTUES dringt een vreemdeling het huis binnen van een jong stel. Hij bindt de man vast in de badkamer en probeert de vrouw ‘over te halen’ zijn geliefde te worden. Als ze haar rol niet goed speelt, moet haar man het ontgelden. Maar ook de vrouw krijgt het marteltechnisch behoorlijk voor de kiezen. De indringer is met name erg dol op kinbaku, een Japanse vorm van bondage waarbij strengen van hennep of jute worden gebruikt om lichaamsdelen af te knellen. De acteurs werden tijdens het filmen van de bondagescènes vakkundig begeleid door een kinbaku-expert. Niet dat bondage mijn ding is, maar ik ben toch wel erg nieuwsgierig hoe en waar Ate die expert heeft gevonden. Te koop op dvd vanaf 7 oktober (A-film).

De verdere avonturen van Norman Bates en zijn moeder Norma, Bates Motel – seizoen 2, zijn vanaf deze week te koop op dvd (Universal). Vera Farmiga won een Saturn award voor haar rol als Norma en werd meerdere malen genomineerd voor andere belangrijke tv-prijzen, waaronder een Emmy Award voor beste actrice. Seizoen 1 is nog steeds te zien op Netflix en volgens de laatste geruchten staat het licht op groen voor seizoen 3.

12 oktober 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!