Screenshot 2020 04 10 Julius Koetsier julius koetsier Instagram photos and videos1
Screenshot 2020 04 10 Julius Koetsier julius koetsier Instagram photos and videos1
TGIF
9 april 2020

Thank God It’s Friday, 10 april

Screenshot 2020 04 10 Julius Koetsier julius koetsier Instagram photos and videos1TGIF | We hebben met z’n allen weer een vrijdag gehaald! Het zoveelste weekend thuis moeten zitten zal voor velen een flinke opgave zijn, maar gelukkig hebben we deze TGIF wederom tonnen linkjes om de pijn te verzachten.

We zitten thuis en de filmwereld zit in een dip. Filmpremières worden geannuleerd, filmfestivals gaan niet meer door en de horeca is gesloten. Je weet dat de situatie erg is als zelfs keizer Palpatine zijn kroeg moet sluiten. Stiekem is dat natuurlijk gerechtigheid, nu weet Palps eens hoe het voelt voor Bea Arthur toen ze haar Cantina dicht moest gooien. Maar het is en blijft verstandig, we moeten de komende tijd koste wat kost grote rijen met mensen vermijden. Ergens is het dus maar goed dat het Clive Barker Pretpark er nooit is gekomen, want laten we eerlijk zijn; daar hadden wij allemaal natuurlijk non-stop in de rij gestaan.

We mogen dan in een pandemie zitten, het is maar de vraag of mensen dit weekend ook binnen blijven, want dan is het Pasen. Je weet wel, de feestdag waar de wederopstanding van ‘s-werelds bekendste zombie wordt gevierd. Mensen smachten om naar buiten te gaan, want ze zitten enorm op elkaars lip. Men verwacht ook een toename aan scheidingen. Hans Zimmer is in ieder geval al begonnen. Grote kans dat in deze tijden King Kong zelfs Ann Darrow van het Empire State Building had gesodemieterd.

Met de crisis komen ook de treurige berichten binnen van mensen die zijn overleden, sommigen aan de gevolgen van het coronavirus, zoals Jay Benedict uit THE DARK KNIGHT RISES en ALIENS. Ook de legendarische Honor ‘Pussy Galore’ Blackman is niet meer, evenals actrice Hilary Dwyer, ewok Malcolm Dixon en cultheld Dieter Laser, het krankzinnige hoogtepunt uit de HUMAN CENTIPEDE-films van Tom Six. Oh ja, en 3D is dood. Dus het is niet alleen maar treurig nieuws.

Wat is dan belangrijk in deze tijd van crisis? Sommige mensen zeggen ‘zoveel mogelijk testen’. Dus vooruit, laten we maar eens een test doen. Maar belangrijker is dat we niet doordraaien. Ik bedoel, straks gaan mensen nog beweren dat de Joker van Jared Leto best oké was (wat had gekund als hij wat minder zou janken en meer potloden in gangsters zou proppen). Of mensen gaan nog gekkere dingen doen, zoals THE OTHERS remaken. Of een remake maken van NIGHT OF THE HUNTER. Moet je je eens voorstellen! Maar goed, in een tijd waarin films geregeld worden uitgesteld (arme NEW MUTANTS) is er altijd nog hoop dat dit soort projecten in een diepvries belanden.

Laten we in deze TGIF vooral stilstaan bij de mensen die het moeilijk hebben en zwaar werk hebben moeten leveren. Ik bedoel, je zult maar degene zijn die de kontgaten uit CATS moest wegwerken. Het is toch jammer dat we nog tot juli moeten wachten tot we die heerlijke idioterie op blu-ray kunnen gaan zien. Wat een fijne tijdsbesteding tijdens quarantaine, zou je zeggen. Hier zijn nog wat andere tips voor films om ‘lekker in de sfeer te komen’. Heb je nog meer tips, hoor ik jullie nu vragen? Natuurlijk: doe wat je altijd al hebt willen doen. Lees een goed boek, herbekijk die ene toffe serie voor de tweehonderdveertigste keer of ga net als David Lynch lampen maken. Maar mijn gouden tip is: bekijk het werk van Neil Breen (*kuch* gore zelfpromotie) of films als het hilarische THE RAGE of het geweldig domme QUEEN OF THE DAMNED. Want men roept in dit soort tijden geregeld: ‘Het is net alsof we in een slechte film zitten.’ Mijn advies: kijk dan gewoon nóg slechtere films.

Blijf verstandig en gezond, allemaal. Goed weekend!

Copyright: Jasper ten Hoor. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 10 april 2020.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!