de poel affiche
de poel affiche
Quarantainecadeau
10 april 2020

Quarantainecadeau: De Poel

de poel affiche

QUARANTAINECADEAU | Corona – we zijn er wel op uitgekeken. Voor iedereen die zich thuis te pletter verveelt brengt Schokkend Nieuws prachtige genrefilms over het voetlicht. Gratis en legaal online te kijken. Vandaag: Nederhorror met DE POEL! Alleen dit weekend te zien.

Schokkend Nieuws was betrokken bij de productie van DE POEL: toenmalig hoofdredacteur Barend de Voogd was regie-assistent en de film werd mede geproduceerd door SN-oprichter Jan Doense. Lees hier het verslag van ons setbezoek. Om de schijn van belangenvermenging te vermijden werd NRC-recensent André Waardenburg gevraagd de film voor ons te bespreken. Uit zijn recensie:

‘Voor een lowbudgetfilm mag DE POEL bogen op een sterke cast. Hoofdrolspeler Gijs Scholten van Aschat leverde bovendien scenariobijdragen en staat dan ook als coscenarist op de titels. Hij speelt Lennaert, het interessantste personage: een sarcastische ex-bankier die in zijn vrije tijd graag in het wild kampeert. Hij neemt zijn gezin op sleeptouw in een back to basics-avontuur. Zijn beste vriend Rob, ook al een ontslagen bankier, en zijn dochter Emilie zijn ook mee. Ze worden niet alleen door muggen geplaagd maar ook door allerlei kleine en grote rampen: hun voedsel is bedorven, de gasflesjes blijken leeg en het broeit tussen alle personages. Zijn twee zonen hebben allebei een oogje op de dochter van zijn net gescheiden vriend. Als Lennaert erachter komt dat Rob een affaire heeft met zijn vrouw Sylke knapt er iets in hem. En dan is er ook nog een verleidelijke, mysterieuze bosnimf die zowel Lennaert als zoon Jan in de ban krijgt. Maar bestaat zij wel?

Het beste aan DE POEL zijn de spottende dialogen, die soms doen denken aan de honende zinnetjes van Jack Nicholson in THE SHINING. Als Sylke foetert op het digitale kompas van Lennaert omdat deze het voor de zoveelste keer laat afweten, is zijn droogkomische antwoord dat hij toch echt als beste getest is. Ook de broeierige sfeer tussen Emilie en liefdesrivalen Jan en Marco is goed getroffen, waarbij zwoele point of view-shots van Emilie die in bikini keer op keer het water induikt hun erotische fascinatie verbeelden.’

DE POEL is alleen dit weekend gratis te zien. De film is ook verkrijgbaar op blu-ray.

10 april 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!