God DEF
God DEF
Nieuws
11 april 2020

Imagine Rewind komt genreliefhebbers tegemoet

God DEF IMAGINE | Imagine is het grootste filmfestival in Nederland op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Vorige week vertelde artistiek leider Chris Oosterom ons al dat de organisatie op zoek is naar een alternatief voor het voorlopig afgeblazen evenement. Met Imagine Rewind komt Oosterom de genreliefhebbers alvast een stap tegemoet.

Onder de titel Imagine Rewind presenteert Imagine vanaf 13 april elke twee weken een nieuwe reeks korte films. Het programma bestaat uit vijf onderdelen, waarvan drie met internationale shorts en twee met Nederlandse korte films. Het publiek kan elke reeks twee weken streamen via de site van het Imagine Film Festival. Op het programma van 2020 moet nog gewacht worden, omdat er gezocht wordt naar alternatieven voor het festival. 

  

 Het (voorlopige) programma Imagine Rewind ziet er als volgt uit:

  • 13 – 27 april: Internationale Shorts: WTF??
  • 28 april – 12 mei: Nieuw Nederlands Peil 1
  • 13 – 27 mei: Internationale Shorts: Monsters
  • 28 mei – 11 juni: Nieuw Nederlands Peil 2
  • 12 – 26 juni: Internationale Shorts: Family Matters

Vanaf tweede paasdag te zien: WTF??

Imagine Rewind trapt dus af met het internationale shortsprogramma WTF?? Zo vertelt God’s Kingdom (Guy Soulsby, Groot-Brittannië 2018) over een man die vastgeketend zit zonder te weten waarom. Of de korte, maar onthutsende ontvoering in The Procedure Part 2 (Calvin Reeder, VS 2018), dat altijd nog beter lijkt dan het kannibalisme en de slechte muziek waar de mannen uit Chowboys: An American Folktale (Adam Brooks, VS 2018) onder lijden. En dan is er de – eigen schuld – slachtpartij in The Helsinki Mansplaining Massacre (Ilja Rautsi, Finland 2018). Of misschien wel nog erger: pardoes in het niets verdwijnen, zoals een familie ondervindt in Two Puddles. Ook dieren zijn niet immuun voor bizarre avonturen, getuige het toepasselijk getitelde Dead Animals (David Oesch, Zwitserland 2018). En wij mensen kunnen als we niet uitkijken zomaar van gender en identiteit verschieten.

HelsinkiMansplainingMassacre DEF

 Still uit The Helsinki Mansplaining Massacre

 Een overzicht van de programmering staat op de website van Imagine Film Festival.

 

 

 

 

 

© Schokkend Nieuws
11 april 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!