elysium
elysium
Nederhorror & scifi
13 april 2020

Elysium online!

Elysium NEDERHORROR | ELYSIUM, de korte film van Chris Roest is klaar. Je kunt ‘m hier online en digitaal bekijken, maar hij is gedraaid op Kodak 7222 Double-X: analoge film.

Chris Roest studeerde in 1991 af aan het Dudok college in Hilversum en werkt voor een groot facilitair bedrijf op het mediapark in Hilversum. ‘Maar ik ben het altijd leuk blijven vinden om daarnaast creatief bezig te zijn,’ vertelde hij ons in een interview in 2018. En wat hem het meest interesseert zijn analoge camera’s en analoge film. Zijn vorige korte film ANNA schoot hij geheel op 8mm.‘Vanwege de korrel natuurlijk! Ik vind dat er heel mooi uitzien, heel karakteristiek.’

ELYSIUM werd in april 2019 opgenomen in een studio op het Hilversumse mediapark. De korte film gaat over David (Louis van Rijt), een getroebleerde jongeman die achtervolgd wordt door een traumatische ervaring. Chris Roest regisseerde. Jacco van Burken was de cameraman. Het prachtige Pie Jesu uit het Requiem van Fauré werd gezongen door Susanne van Neerbos.

Fabienne van Laar bezocht in april de set van ELYSIUM en maakte mooie foto´s. Lees hier haar verslag van het setbezoek en geniet daarna van ELYSIUM.

 

© Barend de Voogd
13 april 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!