ice18
ice18
TGIF
1 mei 2015

Thank God It’s Friday 1 mei

ice18 TGIF | Is er een betere manier om een nieuwe maand te beginnen dan een propvolle Thank God It’s Friday? Ik dacht het niet. Klik door voor gloeiende zombies, R2-D2 in een nieuw jasje en horror-ijs!

TE KOOP | Nu we allemaal nog nuchter zijn en in staat verstandige beslissingen te nemen, heb ik weer een fijne verzameling koopjes voor je. Rick Baker is zo’n beetje de special effects koning van filmland. Hij maakte de meest fantastische ontwerpen voor AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON, Michael Jacksons Thriller en MEN IN BLACK – om maar een paar films te noemen. Baker heeft zelfs zoveel props gemaakt dat het niet meer bij hem op zolder past en dus gooit hij ze maar in de verkoop. Mocht je dus een paar honderd, of duizenden, dollars en ijzersterke zenuwen hebben, dan kun je vanaf 29 mei (telefonisch) bieden op onder andere Gremlins. In de categorie WTF heb ik George R.R. Martin leggings voor je. Waarom je de bebaarde man op je benen zou willen hebben, geen idee. Dan liever de Eye Of Sauron in je oren. Shower you must! Arme James Bond: elke keer moest hij zich met pak en al in zo’n loeistrak wetsuit wurmen in de hoop dat ‘ie er een beetje kreukvrij weer uit kon komen, blijkt er dus gewoon een wetsuit-pak te bestaan.

LEESVOER | Tijd voor wat wetenschap en langer leesvoer. Vinyl is hartstikke hip, maar zal VHS ooit eenzelfde comeback kunnen maken? Marvel doet goed zijn best om al zijn superheldenfilms te plaatsen in een soort overkoepelend universum. Gaat het rivaal DC ook lukken om een soortgelijk universum te creëren? En ten slotte: glow in the dark zombies.

NIEUWS | Over naar het film- en televisienieuws! Het is compleet nutteloos om kwaad te worden over remakes van geliefde films. Ja, het is behoorlijk idioot dat er een DON’T LOOK NOW remake aankomt. Kan die nou echt overtroffen worden? En Patrick Swayze rukt waarschijnlijk ook ergens in het hiernamaals de strot van een willekeurig persoon bij het zien van deze POINT BREAK remake-foto’s. Adam Wingard, van het leuke YOU’RE NEXT en THE GUEST, die onlangs op Imagine te zien was, heeft maar liefst twee remakes op zijn to do lijst te staan. Die van I SAW THE DEVIL en DEATH NOTE. Diverse berekeningen en empirisch onderzoek hebben bewezen dat 14,837% van alle remakes best wel te pruimen zijn. Zo staat de nieuwe MAD MAX bovenaan mijn moet-ik-zien-lijst, onder andere vanwege de bloedmooie trailers. In de meest recente zit vooral veel Charlize Theron, die heel erg badass is. Veelfilmer Miike Takashi komt ook met een nieuwe film: YAKUZA APOCALYPSE en de trailer is behoorlijk Miike-ig.

GRABBELBAK | Op naar het laatste blokje losse linkjes en dan kunnen we allemaal weer naar huis. Zo worden films weleens ontdaan van alle vieze woorden voor vertoning op televisie of in het vliegtuig, en dat levert behoorlijk hilarische zinnen op. Al die superheldenseries lijken op elkaar. SPIRITED AWAY krijgt de 8-bit make-over. Straks met het mooie weer kunnen we allemaal weer lekker aan het ijs. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk bolletje Human Centi-Peach of Never Sleep Again? Mark Hamill toont wat familiekiekjes van de STAR WARS set. R2-D2 zoals je hem nog nooit hebt gezien en Sesame Street doet de Avengers.

Dat was hem weer voor deze week! Tot volgende week, fijn weekend en stuur je tips naar: [email protected].

 

 

 

 

1 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!