EuropaReport Inlay 20152181021
EuropaReport Inlay 20152181021
Beeldbuis
26 april 2015

Thuisbios, week 17

EuropaReport Inlay 20152181021 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week twee Imagine-favorieten, een horrorkomedie en het laatste deel uit de Hobbit-trilogie.

In EUROPA REPORT gaat een groepje astronauten op zoek naar leven onder het ijs van Europa, een maan van Jupiter. De stijl van de film is found footage, de toon realistisch. Verwacht dus geen STARSHIP TROOPERS-achtige toestanden, al is dat geheimzinnige licht onder het ijs natuurlijk best onheilspellend. De bezoekers van Imagine beloonden de no-nonsense-aanpak van regisseur Sebastián Cordero met een vierde plaats in de populariteitspoll. De recensie van Carlijn Kruidhof lees je binnenkort op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 april (A-film).

Een negende plaats in diezelfde poll was weggelegd voor het Australische THESE FINAL HOURS van regisseur Zak Hilditch. Ook dit is sciencefiction, maar dan met de aanstaande vernietiging van de aarde als onderwerp. Wat te doen als je nog twaalf uur te leven hebt? Hoofdpersoon James besluit dansend, snuivend en zuipend ten onder te gaan. Maar wanneer hij onderweg naar de einde-der-tijden-party een 11-jarig meisje redt uit handen van een stelletje tuig, wordt het tijd de koers te verleggen. Letterlijk én figuurlijk . De recensie van Erik van ’t Holt lees je binnenkort hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 april (Remain in Light).

Regisseur Richard Bates Jr. debuteerde drie jaar geleden met EXCISION, dat in 2013 op Imagine was te zien. Zijn nieuwste heet SUBURBAN GOTHIC. Gesjeesde student Raymond keert terug naar het ouderlijk huis, waar alleen hij spoken ziet. Bates neemt de horror niet al te serieus, met opzettelijk nepperige special effects en een vrolijke score. Onze recensent Jasper ten Hoor zal er binnenkort op deze plek zijn licht over laten schijnen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 april (Three Lines).

Vorig jaar metselde Peter Jackson de laatste steen in zijn monument voor schrijver J.R.R. Tolkien. Met THE HOBBIT: BATTLE OF THE FIVE ARMIES is de sage over de bewoners van Midden-Aarde compleet. In haar recensie schreef Maricke Nieuwdorp er destijds dit over: “Hobbit Bilbo en kornuiten moeten samenwerken met diverse volkeren om een megaleger Orks te verslaan. Er rollen, met andere woorden, heel wat koppen in deze epische, loeistrakke en glashelder gefilmde eindstrijd.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 22 april (Warner).

26 april 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!