the guest
the guest
Beeldbuis
3 mei 2015

Thuisbios, week 18

the guest KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een bovennatuurlijke televisieserie, een sciencefiction drama en een bloedstollende thriller.

In de televisieserie Intruders heeft LAPD-rechercheur Jack Whelan (John Simm) zijn badge aan de wilgen gehangen en leidt hij samen met zijn vrouw Amy (Mira Sorvino) een rustig leventje. Aan deze idylle komt een eind als Amy plotseling verdwijnt en zijn oude vriend Gary vraagt of hij ‘m wil helpen met het oplossen van een mysterieuze moordzaak. De zoektocht naar Amy en het onderzoek naar de moord zetten Jack op het spoor van een geheim genootschap, Qui Reverti, waarvan de leden het eeuwige leven lijken te hebben. Producent/schrijver Glenn Morgan (X-Files, Those Who Kill) baseerde de achtdelige serie op het boek The Intruders (2007) van Michael Marshall Smith. Eduardo Sánchez (THE BLAIR WITCH PROJECT, EXISTS) en Daniel Stamm (THE LAST EXORCISM, 13 SINS) tekenden voor de regie. De recensie kan je binnenkort hier lezen. Te koop op dvd vanaf 28 april (Just Entertainment)

Voormalig kindsterretje Haley Joel “I see dead people” Osment speelt in het sciencefictiondrama I’LL FOLLOW YOU DOWN een jonge wetenschapper die op zoek gaat naar de oorzaak van de mysterieuze verdwijning van zijn vader (Rufus Sewell), tevens een wetenschapper. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op aantekeningen, formules en een vreemde machine die doen vermoeden dat het zijn vader gelukt is om via een stabiel wormgat terug te reizen in de tijd. Met Gillian Anderson (X-Files, ROBOT OVERLORDS) als de moeder en Victor Garber (Alias, BIG GAME) als opa. Te koop en te huur op dvd vanaf 28 april (Just Entertainment).

De thriller THE GUEST eindigde met een score van 7.9 op de dertiende plaats in de publiekspoll van het Imagine Film Festival. Ex-marinier David wordt door de familie Spencer met open armen ontvangen als hij vertelt dat hij de beste maat is van hun tijdens een niet nader genoemde oorlog omgekomen zoon. Dochter Anna vertrouwt de nieuwe gast echter niet en wanneer ze op onderzoek gaat ontdekt ze al gauw dat de waarheid vele malen erger is dan haar donkerste vermoedens. Regisseur Adam Wingard en scenarioschrijver Simon Barett maakte eerder o.a. YOU’RE NEXT en het segment Tape 56 in V/H/S. De recensie van George Vermij lees je volgende week op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 april (Splendid).

3 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!