Animal
Animal
TGIF
1 maart 2019

Thank God It’s Friday, 1 maart 2019

Animal TGIF | De Oscaruitreiking is weer geweest en al dat gedoe hebben we ook weer gehad. Een nieuwtje dat was ondergesneeuwd deed George Vermij echter opschrikken en nadenken over de toekomst van thuiskijken.

Voor de linkjesregen die deel uitmaakt van onze geliefde TGIF-rubriek ontving ik van onze Barend een bericht dat mij een beetje treurig stemde. Samsung kapt volgens deze link met het produceren van blu-rayspelers.

Nu heb ik zelf een flinke collectie schijfjes in de kast staan. Maar wat is die verzameling nog waard als die apparaten straks net zo zeldzaam worden als vhs-spelers en cassettedecks? Het roept ook vragen op over de toekomst van bepaalde media. Als je van muziek houdt kan het je niet ontgaan zijn dat vinyl al jaren helemaal hot is. De ooit zo populaire CD’s zie je bijna niet meer. Interessant genoeg zijn bij muziek de polen sterker verdeeld en daarom makkelijker de definiëren als doelgroepen. Je hebt mensen die gaan voor analoog (vinyl) en geloven in de kwaliteiten van dat formaat en daarnaast heb je het digitale kamp dat alles streamt. Het is ietwat kort door de bocht (wie maakt er nou geen gebruik van Spotify?), maar het verklaart wel dat consumenten makkelijk kunnen kiezen voor het een of het ander.

Voor filmliefhebbers is er niet echt een analoog kwalitatief equivalent van vinyl. Oké, er is celluloid, maar dat is niet echt een commercieel en gebruiksvriendelijk medium. Daarnaast wordt de kwaliteit van een blu-ray steeds vaker geëvenaard door de betere streamingmogelijkheden die diensten zoals Netflix aanbieden. Maar wat als je  van verzamelen houdt en iets tastbaars wilt hebben voor in de vitrinekast? Natuurlijk proberen bepaalde labels hun schijfjes zo verleidelijk mogelijk te maken door veel extra’s toe te voegen en de hoes mooi te ontwerpen. Toch zal het succes van blu-rays ook afhankelijk zijn van grotere bedrijven. Als na Samsung andere producenten volgen dan zie ik de toekomst somber in. Daarom sluit ik af op licht komische noot met de toekomst van gisteren en Mr. Spock die je inwijdt in de wondere wereld van de laserdisc!  

En nu zonder verder oponthoud de berichten waar de Schokkend Nieuws-redactie deze week wakker van lag. Onze Theodoor kwam met dit leuke interview met bergbeklimmer Alex Honnold, die, zoals je kunt zien in de adembenemende documentaire FREE SOLO, geen gebruik maakt van touwen. In het filmpje kijkt hij naar vergelijkbare spectaculaire klimpartijen in films en geeft als expert zijn oordeel over hoe echt of nep het allemaal is.

In horrornieuws bereikte ons het bericht dat de IT-sequel bijna letterlijk met bloed is overgoten. En alsof nieuws over een sequel al niet genoeg is zagen we dit ook nog voorbijkomen op InstagramClive Barker is daarnaast ook weer bezig met CABALEn de nieuwe CANDYMAN heeft iets met AQUAMAN. Ari Aster is na het succes van HEREDITARY ook begonnen aan een nieuw project. Het artwork ziet er veelbelovend uit en je kunt er al uit concluderen dat het zal gaan over Folkhorror. En we sluiten dit griezelblokje nostalgisch af met de nieuwe CREEPSHOW, die ook in de pijplijn zit, en een scherp stukje over waarom het zo moeilijk is om kosmische horror goed over te brengen op het witte doek. 

We lassen even een commercial break in die je wordt aangeboden door… KATTEN… purrrrrrr

En daar zijn we weer, met nieuws over onze meest geliefde intergalactische sage. Nee, het is nog niet voorbij met de nieuwe trilogie blijkt uit deze linkOndertussen is een acteur uit THAT ‘70S SHOW uit verveling maar fantrailers gaan maken en zijn ze in Frankrijk zover dat schermen met lightsabers een officiële sport is. De gelijkenissen tussen het muzikale drama A STAR IS BORN en de nieuwe delen zijn ook opvallend in dit komische duet tussen Kylo Ren en Rey.

Deze week werden ook de Oscars uitgereikt en vielen BLACK PANTHER en SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE in de prijzen. Wel jammer dat Toni Collette niks won voor haar intense rol in HEREDITARY. Maar niet getreurd, gelukkig zijn er ook de alternatieve Oscars van Bloody Disgusting.

En dit geeky manchild die nog steeds speelgoedpoppetjes koopt kwam achter een wel hele nare ontdekking toen hij aan het spelen was met zijn Aquaman. Die gekke Dark Knight duikt op de gekste plekken op! In deze mooie fotoserie zie je hoe een normaal dagje eruit ziet voor de vleermuisman.

We sluiten op een diepgravende noot af met dit mooie video-essay, gevonden door onze Thierry, over Diners in films en waarom ze zo’n prominente rol vervullen.

Cheers!

1 maart 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!