billlustig
billlustig
Nieuws
26 februari 2019

William Lustig komt naar Imagine!

billlustig IMAGINE | Vorige week kondigden we het al aan: het Imagine Film Festival heeft dit jaar rond de slasherfilm het programmaonderdeel Slash-O-Rama, waarvoor een bijzondere gast naar Amsterdam zou komen. Nu is ook bekend gemaakt wie dat is: niemand minder dan William Lustig!

Lustig regisseerde in de jaren tachtig en de eerste helft van de jaren negentig een hele rits genrefilms, waaronder de MANIAC COP-trilogie en de wraakfilm VIGILANTE (1982). Laatstgenoemde film kwam in de nieuwste Schokkend Nieuws (#136) nog ter sprake in onze rubriek Video Basta!, en in datzelfde nummer recenseerden George Vermij en Lieuwe van Albada de nieuwe blu-rayrelease van zijn groezelige meesterwerkje MANIAC (1980).

Daarnaast is Lustig een echte genrefan, die een groot deel van zijn jeugd doorbracht met alle soorten horror-, grindhouse- en exploitatiefilms in de smoezelige bioscoopjes op het New Yorkse 42nd Street. Inmiddels heeft hij zijn regiestoel aan de wilgen gehangen, maar hij is nog steeds volop bezig met zijn passie via zijn eigen dvd- en blu-raylabel Blue Underground, waarop hij zijn favoriete genrefilms uitbrengt. Kortom: Lustig is one of us!

Op Imagine zal hij in een career talk in gesprek gaan met programmeur Phil van Tongeren over zijn start in de filmwereld in de jaren zeventig, zijn liefde voor de genrefilm, de bijzondere rol die New York in zijn films speelt, zijn carrièreswitch van regisseur naar baas van Blue Underground en zijn gedachten over de hedendaagse genrefilm.

MANIAC en de eerste MANIAC COP (1988) zijn ook twee van de films die tijdens Slash-O-Rama vertoond zullen worden. De andere titels zijn EYES OF A STRANGER (Ken Wiederhorn, 1981), FRIDAY THE 13TH (Sean S. Cunningham, 1980) en JUST BEFORE DAWN (Jeff Lieberman, 1981).

Imagine Filmfestival
10 t/m 20 april 2019 | EYE Filmmuseum, Amsterdam
Meer informatie over Slash-O-Rama!

© Schokkend Nieuws
26 februari 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!