The_Thing
The_Thing
TGIF
12 mei 2017

Thank God It’s Friday, 12 mei

The Thing TGIF | Te veel trailers? Wel heel uitgebreid GUARDIANS OF THE GALAXY? Net genoeg Twin Peaks? Tommy Wiseau meets ‘Oh, hi Mark’ Hamill? Daar zou het allemaal best wel eens over kunnen gaan in deze nieuwe aflevering van TGIF!

Het zal je niet ontgaan zijn dat GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2 uit is. Ik heb hem vorige week gezien met mijn dertienjarige neef en we vonden hem allebei erg geslaagd. Mocht je ook ergens in je omgeving een jonge tiener hebben rondlopen, ik kan het je aanraden! Bij uitstek de leukste manier om een superheldenfilm te zien (en en passant ‘coole tante’-points te scoren). Die film kwam natuurlijk al met de nodige bombarie in de bios, maar ook achteraf wordt er nog genoeg over geschreven om een heel internet te vullen. Zo kan ik je helpen aan de onthulling van een zesde (!) post-credits scene die de film niet haalde, de screentest van Chris Pratt en Dave Bautista, ‘We are Howard the Duck’, Rocket die een Disneyland-promo overneemt, het feit dat James Gunn eigenlijk een ander einde wilde (uiteraard met spoilers), wat al die verwijzingen naar CHEERS wellicht te betekenen hadden, de overeenkomsten tussen GUARDIANS en THE EMPIRE STRIKES BACK, dat die openingscène zonder CGI was gedaan, en, I kid you not, een review van het leren jasje van Star-Lord (spoiler: ‘it’s pretty comfortable!’). Aaaaaaaaaand…. breathe. Werd het ineens toch bijna een TGIF-oude stijl.

Van terugkijken over naar vooruitblikken.  Zonder Thank God It’s Friday nou gelijk in Oh God, It’s Oma Vertelt te willen veranderen: volgens mij was er een tijd dat je een trailer had en dan kwam wat later de film. Misschien wat foto’s hier en daar, een toffe poster, maar dat was het wel. Toch? Ik moest eraan denken toen deze week weer een nieuwe clip en foreign trailer van ALIEN: COVENANT, de latest teaser van THE MIST, een sneak peek van IT, een featurette van THE MUMMY, de official final trailer van WONDER WOMAN, de new trailer van BLADE RUNNER 2049 en een first clip van SPIDER-MAN: HOMECOMING uitkwamen, en dan vergeet ik er vast nog wel een paar. Nou zeg ik echt niet dat we meteen terug moeten naar het pre-internettijdperk van aankondiging-poster-trailer-film-popcorn-klaar, maar teaser trailers, teaser trailers voor een trailer (die bestaan!), extended trailers, alternative trailers, internationale trailers, ComicCon trailers, tv-spots, featurettes, behind the scenes mini-docus, teasers voor behind the scenes mini-docus, leaked stills, officiĂ«le stills, twintig verschillende posters, en dan natuurlijk de nabesprekingen en beeld-voor-beeld dissecties van al die trailers (en in het geval van WONDER WOMAN, vooral haar gebrek aan okselhaar)  – het is wat overdreven af en toe. Tel daarbij op de trend van trailers die bijna het hele verhaal al vertellen en je krijgt films waar je vaak al veel te veel van weet voordat ze uitkomen. Erger nog, soms ben ik een film stiekem al een beetje zat voordat ik ook maar een glimpje op het grote scherm heb gezien. Ik snap het belang van hype, maar een beetje spanning, mysterie en verrassing  is toch ook best leuk en belangrijk. Ik bedoel maar.

Een andere grote hype op het moment is natuurlijk het derde seizoen van TWIN PEAKS.  Ik ben momenteel de eerste twee seizoenen aan het her-her-her-bingen, en behalve een gedateerde telefoon hier en daar heeft die serie toch weinig aan versheid ingeboet door de jaren heen. Killer Bob is nog steeds de grootste engerd die ik ooit op tv heb gezien. Dit interview met David Lynch voorspelt dat “It’s going to be very different this time round.”. Wat ook anders is this time round: negen dagen voor de premièredatum is er nog steeds niet bekend of de serie ĂĽberhaupt in Nederland te zien gaat zijn! Ga je schamen, alle Nederlandse zenders. Schokkend Nieuws draagt daarentegen wel zijn steentje bij, vanaf aanstaande maandag is het TWIN PEAKS-week op deze website! En als ik het toch over mijn favorieten heb: ik werd erg enthousiast toen ik hoorde dat er tĂłch nog een HELLBOY-sequel gaat komen, maar dat werd al snel een stuk minder toen bleek dat er geen Guillermo del Toro èn geen Ron Perlman aan te pas komen. Lief Hollywood, dat moet je gewoon niet willen. Extra pijnlijk omdat Ron Perlman indertijd zelf nog zo zijn best heeft gedaan voor een sequel. Maar misschien komt het nog goed met een oprechte geek-regisseur als Neil Marshall aan het roer, wie weet. Natuurlijk moet de reboot ook donkerder en duisterder worden, want dat schijnt in Het Grote Reboot Handboek te staan. Hetzelfde wordt over de SUSPIRIA-remake gezegd (ik vermoed zelfbescherming, wie wil nou de kleurenstrijd aangaan met Dario Argento?). En natuurlijk, op die SUSPIRIA-remake zit ook niemand te wachten, maar een score van Thom Yorke zal hem in elk geval niet slechter maken.

Laten we het dan om af te sluiten nog maar even veilig over oude films hebben. Aan THE THING kan je je geen buil vallen, en niet alleen is er een video die zich op het mysterie van ‘wie saboteerde de bloedbank?’ stort, er is ook een heus bordspel, gemaakt door Mondo! Dat is nog eens old school. Of STAR WARS-parodieĂ«n, kan je ook nooit genoeg hebben. Sergeant Pepper meets STAR WARS bijvoorbeeld, en hopelijk ben ik nu niet de enige die de rest van de dag ‘They’re Princess Leia’s stolen Death Star Plans’ loopt te zingen. En ik eindig met de levende parodie die Tommy Wiseau heet en deze geweldige mash-up van STAR WARS en THE ROOM. ‘Oh, hi doggie!’

‘Haha, what a story, Mark.’

Fijn weekend allemaal!

 

12 mei 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nĂłg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!