RECENSIE

Hide and Seek(2005)

Als men het heeft over het Pistool van Tsjechov wil dat zeggen dat wanneer er in de eerste akte van een stuk een pistool wordt geïntroduceerd, dit in de laatste akte afgeschoten wordt. In HIDE AND SEEK vinden we dan wel niet zijn pistool, maar wel Tsjechovs speeldoos en badkuip, zijn vleesmes, kat en vooral zijn fluitketel.

De recente weduwnaar Calloway (De Niro) verhuist met dochter Emily (Fanning) naar het platteland. Al gauw gebeuren er rare dingen, en Emily (een somber kind en ‘dus’ met zwart haar) houdt vol dat ‘Charlie het deed.’ Aan ons om te raden wie de moorddadige Charlie is: is het de sherrif, de aan kanker gestorven buurjongen of toch ’t meiske zelf? In rap tempo wordt een aantal mogelijke verdachten geïntroduceerd, maar even snel kunnen ze weer worden weggestreept. Wanneer Charlie het lijk van een volwassen en niet al te tengere vrouw (Janssen) versleept, valt de tienjarige Emily bijvoorbeeld al af als kandidaat. Bovendien, het kan toch niet zo zijn dat een De Niro wordt ingehuurd om dan slechts een schlemiel te spelen? Nog in de eerste helft van de film maakt een incident met een fluitketel al duidelijk dat de brave Calloway er niet altijd helemaal met zijn kop bij is…

Samen met GODSEND, die andere recente De Niro-miskleun, kan HIDE AND SEEK misschien een curiosum worden genoemd, als thriller slaat dit van psycho-nonsens doordrenkte filmlange SHINING-citaat de plank volledig mis.

Copyright Remco van Straten. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #66, voorjaar 2005.

© Remco van Straten
1 maart 2005
 • Titel
  Hide and Seek
 • Lengte
  101 minuten
 • Regie
  John Polson
 • Scenario
  Ari Schlossberg
 • Cast
  Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen
 • Taal
  English
 • Land
  Germany, United States
 • Trailer
Meer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.