RECENSIE
VHS

The Flash III: Deadly Nightshade(1992)

Nu Superman voorgoed lijkt geveld en Batman in zijn eigen films al nauwelijks meer aan bod komt, is het aan The Flash om het imago van de aloude, onverwoestbare superheld over de eeuwwisseling heen te tillen.

Of hem dat gaat lukken is de vraag, want in dit derde deel raakt de snelste man ter wereld o.a. ten prooi aan een identiteitscrisis. Gelukkig weerhoudt dat hem er (nog) niet van zijn gave aan te wenden voor de opsporing van boeventuig. De plicht voert hem allereerst naar Ghost, een crimineel die in de jaren vijftig met een tv-signaal de stad wilde opblazen, maar op het nippertje werd tegengehouden door de gemaskerde misdaadbestrijder Nightshade. Ghost wist echter te ontsnappen en vroor zichzelf voor een periode van 35 jaar in. Na zijn wederopstanding in het heden pakt hij de draad weer op, totdat Flash en de eveneens uit de as herrezen Nightshade hem opnieuw de pas afsnijden. Vervolgens dient zich dan nog een zelfbenoemde opvolger van Nightshade aan, die The Flash behalve handenvol werk de eerder vermelde identiteitscrisis bezorgt.

Tijd voor zelfwerkzaamheid, lezer. Zet uw vooroordelen over tv-series naar stripverhalen opzij en probeer ’t eens met THE FLASH, naar mijn smaak een typisch voorbeeld van een geslaagde transfer. Te plaatsen tussen de campy lulligheid van de oude tv-BATMAN en de pretentieuze satire van de Tim Burton-versie. Nu maar hopen dat die identiteitscrisis voorlopig even bezworen is.

Copyright Phil van Tongeren. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Origineel gepubliceerd in Schokkend Nieuws #4, december 1992.

© Phil van Tongeren
1 december 1992
 • Titel
  Flash III: Deadly Nightshade
 • Lengte
  88 minuten
 • Regie
  Bruce Bilson
 • Scenario
  Howard Chaykin, John Francis Moore
 • Cast
  John Wesley Shipp, Amanda Pays, Alex Désert, Richard Belzer
 • Taal
  English
 • Land
  USA
Meer Sci-Fi
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Advertentie

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.