stitches
stitches
Quarantainecadeau
19 juni 2020

Quarantainecadeau: Stitches

Stitches QUARANTAINECADEAU | De deur uit? Wie wil dat nou met deze film op stapel! Blijf binnen met de bloederige horrorkomedie STITCHES. Tot zondag 21 juni, 23:59, gratis op onze site te zien.

Komiek Ross Noble maakte zijn speelfilmdebuut als de grofgebekte clown Stitches in deze Ierse splatsick. Uit de recensie:

‘Stitches is een waardeloze clown, niet in het minst omdat hij kinderen haat. Dit gevoel blijkt geheel wederzijds: de kinderen op Toms feestje bekogelen hem met taart, prikken zijn ballon kapot en gieten limonade in zijn hoed. Na nog zo’n geintje verongelukt Stitches op gruwelijke wijze. Maar een clown die sterft tijdens zijn act vindt geen rust. Als Tom na jaren zijn verjaardag weer eens viert, kruipt Stitches uit zijn graf, om wraak te nemen op zijn vroegere kwelgeesten.

De moorden zijn grappig, inventief en zeer goor. Het wordt nergens echt eng: daarvoor is het allemaal net wat te cartoonesk en leef je te weinig mee met de onsympathieke personages.

Wat vooral bijblijft is de scène aan het begin van de film waarin we een parade van clowns afscheid zien nemen van Stitches. Elke clown die toetreedt tot het clownsgilde beschildert een ei met zijn gezicht. Wanneer hij sterft wordt zijn ei in een glazen stolp bijgezet in de clownscrypte. De scène is van een Fellini-achtige schoonheid en wanneer de clowns eentonig ‘hi, hi, hi, ha, ha, ha’ intoneren is dat behoorlijk spooky.’

STITCHES gemist? Huur hem hier!

 

© Schokkend Nieuws
19 juni 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!