Kinderpret14
Kinderpret14
Nieuws
18 juni 2020

Schokkend Nieuws let op de kleintjes 14

Kinderpret14KINDERPRET | Komt je kroost je komende zondagochtend verrassen met een ontbijtje op bed en een met meer liefde dan vaardigheid in elkaar geknutseld cadeautje? Dan hebben ze wel een mooie genrefilm of -serie verdiend. We tippen er weer vier.

THE BLACK HOLE (1979)

Niet meteen een aanrader voor iedereen, maar wel voor een specifieke groep kinderen: de cultgeeks in wording, die misschien zo’n beetje al het kindervermaak wel hebben gezien, maar nog te jong zijn voor het volwassen werk. THE BLACK HOLE valt namelijk in een aantal culty subgenres: de licht-surrealistische filosofische ruimtefilm (denk 2001: A SPACE ODYSSEY, AD ASTRA en SUNSHINE), de campy zo-bizar-dat-het-goed-wordt-film (denk aan flops als BATTLEFIELD EARTH en THE APPLE), de melodramatische rampenfilm (denk THE TOWERING INFERNO en THE POSEIDON ADVENTURE) en de verschrikkelijk campy en kitschy Disney-speelfilms van de jaren zestig (dingen als THE ABSENT-MINDED PROFESSOR en THE COMPUTER WORE TENNIS SHOES).

Dat geen van deze dingen goed samengaat is deel van de aantrekkingskracht. Is je kind nog te jong voor de meeste trash cinema of voor gewichtige klassiekers, dan is THE BLACK HOLE misschien een goede instapper voor beide genres. Waarschijnlijk is de film te traag voor het gros van de hedendaagse jonge kijkers, maar kinderen met interesse in practical effects hebben genoeg om zich in vast te bijten. Die zijn werkelijk prachtig gemaakt, afgezien van de verschrikkelijk infantiele robots die als comic relief dienen (het blijft Disney). En voor degenen die hun aandacht erbij weten te houden tot de finale is er de eerste kennismaking met psychologische horror. Want zij die THE BLACK HOLE hebben gezien weten dat deze film een van de meest bizarre en groteske eindes heeft in de Disney-geschiedenis. (TS)

Kijkwijzer: 6
Genre: Sciencefiction, thriller
Lengte: 92 minuten
Te zien op: Disney+Google Play en dvd


DOLITTLE (2020)

‘Het lijkt misschien niet zo, maar we horen bij elkaar,’ zegt John Dolittle (Robert Downey Jr.). Hij leeft samen met vele verschillende soorten dieren en heeft zichzelf teruggetrokken van de buitenwereld. Als koningin Victoria (Jessie Buckley) ernstig ziek wordt, moet hij samen met zijn nieuwe leerling Stubbins op zoek naar een medicijn. Samen met een jolig gezelschap van dieren gaan ze op avontuur om niet alleen de koningin, maar ook hun thuis te redden. Naast Downey en Buckley wordt de cast aangevuld met sterren als Michael Sheen en Antonio Banderas, evenals de stemmen van onder anderen Emma Thompson, Rami Malek, Octavia Spencer en Tom Holland. Wie zin heeft in een vermakelijk, visueel rijk en grappig avontuur is bij DOLITTLE aan het goede adres. (JL)

Kijkwijzer: 6
Genre: avontuur, komedie
Lengte: 98 minuten
Te zien op: iTunes, MovieMAXPathé Thuis, Ziggo on Demanddvd, blu-ray en 4K-UHD.

HOTEL TRANSYLVANIA (2012)

Het leven van een monster gaat niet over rozen. Daarom heeft zelfs een weerwolf of vampier weleens behoefte aan een vakantie. Om te ontsnappen aan alle griezelhectiek en lekker ‘onder ons’ te zijn, runt Dracula al jaren het Hotel Transylvania. Alsof hij zijn handen nog niet vol genoeg heeft aan de bonte beestenbende die daar rondrent, begint zijn dochter Mavis te puberen. Zul je net zien dat uitgerekend dan de menselijke Johnny daar opduikt… Hun romance zorgt voor een leuk, herkenbaar tienerverhaaltje waardoor dit heus niet alleen voor de kleintjes is. De film zit immers vol geinige filmverwijzingen, waarbij met name de oude Universal-monsters fijn op de hak worden genomen. Het is een lekker vlotte, vrolijke film met een schattige roedel weerwolfjes waar iedereen plat voor zal gaan. (RvK)

Kijkwijzer: 6
Genre: fantasy, komedie
Lengte: 91 minuten
Te zien op: Film1, iTunes, MovieMAXGoogle Play, Pathé Thuis, Ziggo on Demand, dvd en blu-ray

SHE-RA AND THE PRINCESSES OF POWER (2018-2020)

Adora is samen met haar beste vriendin Catra, een kadet in The Horde. Dit leger van soldaten zet zich in tegen de prinsessen en de Bright Moon-rebellen. Die prinsessen zouden een bedreiging zijn voor heel Etheria. Adora is een van de meest veelbelovende kadetten en wordt gepromoveerd tot Force Captain door Shadow Weaver op bevel van Lord Hordak. Maar dat valt slecht bij katachtige Catra, die even goed is, zij het wat meer roekeloos. Als de twee wat later een voertuig ‘lenen’ en verzeild raken in The Whispering Woods, wordt Adora ‘geroepen’ door een zwaard. Het zwaard vraagt haar om de held te worden van Etheria en balans terug te brengen, waarna het mysterieus verdwijnt. Wanneer ze terugkeert om het zwaard te zoeken staat ze oog in oog met prinses Glimmer en haar vriend Bow, die ook het zwaard zoeken. 

Adora merkt dat The Horde niet zo goed is als haar tijdens de geïsoleerde training altijd verteld is. Het zwaard blijkt oude technologie te zijn van The First Ones en heeft Adora uitverkoren om She-ra te worden. Als zij zich vervolgens aansluit bij de rebellen staat ze ineens in het gevecht tegenover Catra… Adora/She-ra leert gaande weg haar nieuwe krachten te gebruiken en samen met Glimmer en Bow probeert ze Etheria te beschermen tegen Hordak en zijn leger. Daarvoor hebben ze de hulp nodig van de andere prinsessen van Etheria die ze dan ook proberen te rekruteren. Avontuur, magie en fantasie in deze animatiereeks die voor veel jarentachtigkids fijne herinneringen zullen brengen aan de oude tekenfilmserie. (KM)

Kijkwijzer: 6
Genre: fantasy, avontuur, sciencefiction
Lengte: 24 minuten (52 afleveringen)
Te zien op: Netflix

Samenstelling: Romy van Krieken, Jasper Loos, Karel Menting en Theodoor Steen. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbenden. Online gepubliceerd op 18 juni 2020.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!