Piercing Poster 201810221512
Piercing Poster 201810221512
Quarantainecadeau
14 augustus 2020

Quarantainecadeau: Piercing

Piercing Poster 201810221512 QUARANTAINECADEAU | Naar buiten? Wie wil dat nou met deze film op stapel. Sluit je dit weekend op in het donker met de zwartkomische psychologische horrorfilm PIERCING. Alleen dit weekend gratis te zien.

Uit de recensie: ‘Reed, de hoofdpersoon in PIERCING, wil iemand vermoorden. Met een ijspriem, liefst. Hij bereidt zich zorgvuldig voor, maar had er niet op gerekend dat zijn slachtoffer zich niet volgens zijn verwachtingen zou gedragen.

Het is al vrij snel duidelijk dat niet alles op orde is in het hoofd van Reed (Christopher Abbott, vooral bekend als Charlie uit GIRLS). In het eerste shot zien we hem bijna een ijspriem in zijn eigen baby steken. Dan liever een prostituee, in een anoniem hotel in een andere stad. Hij repeteert alle handelingen, timet hoe lang hij van chloroform buiten bewustzijn blijft. Maar Jackie (Mia Wasikowska) blijkt ook wel te houden van het steken van scherpe objecten in mensenvlees. Niets gaat zoals gepland.

(…)

Regisseur Nicolas Pesce (THE EYES OF MY MOTHER, de aankomende remake van THE GRUDGE) schept een zorgvuldig samengestelde, hermetische wereld. Je vindt er geen smartphones, maar ouderwetse toestellen met snoeren en antwoordapparaten. De kleren plaatsen de personages in de jaren 70. Door die bewuste kunstmatigheid is het moeilijk in te schatten wat er ‘echt’ gebeurt en wat voortkomt uit gekte en/of drugs. In die wereld tastten Reed en Jackie elkaar af, met bloederige (en regelmatig best grappige) gevolgen. Handig om te weten: Pesce baseerde zijn film op een kort verhaal van Ryu Murakami. Inderdaad, dezelfde Murakami die het boek AUDITION schreef, waar de gelijknamige film van Takashi Miike op gebaseerd is.’

De film is tot zondag 16 augustus, 23:59 via onze site te zien. Kijk PIERCING hier!

© Schokkend Nieuws
14 augustus 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!