Tenet
Tenet
TGIF
21 augustus 2020

Thank God It’s Friday, 21 augustus 2020

TenetTGIF | Vandaag een extra korte TGIF. Met extra veel links.

Snel tot de kern komen, geen opsmuk. Gewoon vier categorieën en daarin een bergje links.

Over tijd: een video-essay over tijdlusfilms, een over de betekenis van tijdreisfilms, een over een van de beste tijdreisfilms aller tijden, BILL & TED’S EXCELLENT ADVENTURE, en een over hoe VHS ons de toekomst toonde. Een artikel over hoe de tijd BEING JOHN MALKOVICH heeft doen rijpen, een interview met Amy Seimetz over haar film SHE DIES TOMORROW, waarin mensen beseffen dat er geen morgen voor ze is. Een besef dat ook door zou moeten dringen tot de personages in de FINAL DESTINATION-films, waarover hier een leuk stuk.

Over animatie: een artikel over de werelden van animator Mamoru Hosoda, een over de bewerking van de manga Fullmetal Alchemist, een over hoe Disneys animatieafdeling bijna verdween door het floppen van THE BLACK CAULDRON en drie dingen over AVATAR: THE LAST AIRBENDER: een video over hoe die serie omgaat met culturele toe-eigening, een open brief aan fans en een antwoord op de vraag: was de live-action-verfilming echt zo slecht?

Over politieke kwesties (anti-SJWs onder onze lezers, even doorbijten): een video-essay over de geschiedenis van queer baiting een over de vraag wat goede queer representatie inhoudt, en een queerblik op de Disneygeschiedenis. Een artikel over hoe we omgaan met het racisme van Lovecraft, een over het feminisme van WILD AT HEART, een over de politieke lading van HOLLOW MAN, een over personages met een beperking en een over het gebrek aan zwarte regisseurs in de Criterion Collection.

Tot slot over drama binnen de filmwereld: Warner Bros. maakt zich zorgen over piraterij van Christopher Nolans TENET. IMAX-CEO Rich Gelfond blijft optimistisch. Volgens acteur Ray Fisher gaat Warner Bros. onderzoek doen naar het machtsmisbruik van onder meer Joss Whedon op de set van JUSTICE LEAGUE.

Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!