Screenshot 2019 07 10 Troll 2 vs The Room Julius vs Jasper 22 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCloud
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Troll 2 vs The Room

Screenshot 2019 07 10 Troll 2 vs The Room Julius vs Jasper 22 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCloud De slechtste film aller tijden? Dat is in elk geval niet TROLL 2 of THE ROOM. Die zijn allebei veel te amusant om die titel te verdienen. Maar welke van de twee is de leukste slechte film? Daarover gaan Julius en Jasper in discussie in deze podcast.

Claudio Fargasso’s TROLL 2 (1990) nam de troon over van PLAN 9 FROM OUTER SPACE: lange tijd werd de bizarre horrorfilm gezien als de meest hilarisch slechte film die er bestaat. Ondanks de titel is TROLL 2 niet écht een vervolg op het bescheiden hitje TROLL, maar een verhaal over Goblins in het stadje Nilbog… en dat is nog het minst vreemde aan deze miskleun. TROLL 2 groeide uit tot een cultklassieker met een flinke fanschare. Dertien jaar later verscheen een nieuwe uitdager voor de titel ‘leukste slechte film’: het melodrama THE ROOM. Auteur Tommy Wiseau meent het allemaal nog serieuzer dan Fargasso. Beide films hadden trouwens ‘betere’ films tot gevolg: TROLL 2 leidde tot de documentaire BEST WORST MOVIE (2009), THE ROOM tot THE DISASTER ARTIST (2017), een verfilming van het maakproces, naar het gelijknamige boek van acteur Greg Sestero. Ook leuk, maar ze kunnen toch niet op tegen de verwarrende ervaring van de films zelf. Waarom, dat hoor je hier.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!