Screenshot 2019 06 26 35 Remakes en reboots van Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 35: Remakes en reboots

Screenshot 2019 06 26 35 Remakes en reboots van Schokkend Nieuws Podcast Remakes, reboots, re-imaginings, spin-offs… volgens veel filmfans een storende trend. ‘Verzin eens iets origineels,’ hoor je vaak. Is die klacht terecht? Daarover gaan we in deze aflevering in discussie.

Schokkend Nieuws-schrijver Lieuwe van Albada schuift aan bij Julius en Jasper voor een gesprek waarin een paar van de beste, slechtste en meest overbodige remakes de revue passeren. Wat is een goede reden om een film te remaken? Is een remake altijd een teken van gebrek aan originaliteit? En wat is eigenlijk precies een reboot?

Ook horen we wat onze podcasters vonden van DARK PHOENIX, CHILD’S PLAY, GODZILLA: KING OF THE MONSTERS, MEN IN BLACK INTERNATIONAL en de serie CHERNOBYL. Hedwig bespreekt in haar column de originele THE THIEF OF BAGDAD uit 1924. Tot slot wordt er vooruit geblikt op kinderboekenverfilming SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK, Alexandre Aja’s alligatorhorror CRAWL, Ari Asters MIDSOMMAR en Jim Jarmusch’ zombiekomedie THE DEAD DON’T DIE.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!