The Wailing
The Wailing
Nieuws
14 februari 2017

Programma Offscreen Filmfestival bekend

The Wailing EVENT | Van 8 tot en met 28 maart vindt in Brussel weer het jaarlijkse Offscreen Filmfestival plaats. Een groot deel van de films en speciale onderdelen was al aangekondigd, maar nu staat het volledige programma online.

Vorige week maakten we al bekend dat GRAVE (RAW) het Offscreen Filmfestival gaat openen. Daarnaast wisten we ook te verklappen dat LA REGION SALVAJE van Mexicaanse regisseur Amat Escalante aan dat programma was toegevoegd. Nadat een meteoor is neergestort, keert een ontmoeting met een mysterieus wezen het leven van een koppel met relatieproblemen ondersteboven. Geïnspireerd door POSSESSION van de vorig jaar overleden Poolse regisseur Andrzej Żuławski.

LA REGION SALVAGE vormt met twaalf andere films het “Offscreenings”-luik van het festival, een selectie van enkele bijzondere en onuitgegeven producties uit het hedendaagse filmaanbod, waarmee we de cultfilms van morgen onder de aandacht willen brengen. Verder staan op het programma: een Aziatisch trio met Takeshi Miike’s THE MOLE SONG: HONG KONG CAPRICCIO, CREEPY van Japanse regisseur Kiyoshi Kurosawa en THE WAILING van Koreaans supertalent Na Hong Jin. Een vrouwelijk trio bewijst dat feminisme en genresensibiliteit perfect samengaan: Julia Ducournau (opener GRAVE, vertoond in aanwezigheid van acteur Rabah Nait Oufella), Anna Biller (THE LOVE WITCH) en Alice Lowe (PREVENGE). Wonderlijke wereldcinema vind je in het Filipijnse ALIPATO: THE VERY BRIEF LIFE OF AN EMBER en het Mexicaanse TENEMOS LA CARNE. Voor vreemdsoortige Europese films kan je terecht bij het Finse SAMURAI RAUNIS, het Duitse ALOYS en SAFARI, de nieuwste van Oostenrijkse documentairemaker Ulrich Seidl. En dan is er natuurlijk nog de vette Amerikaanse instant-culthit: THE GREASY STRANGLER.

Het Filmfestival vindt plaats in Brussel van 8 tot en met 28 maart. De hele selectie, meer informatie, kaartjes et cetera zijn te vinden op de website van het Offscreen Filmfestival. 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!