huntsman 2d dvd
huntsman 2d dvd
Nieuws
28 augustus 2016

Thuisbios, week 34

huntsman 2d dvd KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week first person actie, slow cinema, veel fantasy en een horrorfilm met een perfecte locatie.

De sciencefictionactiefilm HARDCORE HENRY begint met de wederopstanding van de titelfiguur in een laboratorium. Een mysterieuze vrouw vertelt hem dat zij zijn echtgenote is en dat hij is omgebouwd tot een cyborg. Wanneer de vrouw wordt ontvoerd door Akan, de psychopathische leider van een leger huurlingen, zet Henry alles op alles om zijn vrouw te redden. HARDCORE HENRY werd helemaal gefilmd vanuit het perspectief van Henry, waarbij Henry werd ‘gespeeld’ door tien verschillende stunt- en cameramannen waaronder debuterend regisseur Ilya Naishuller zelf. Of dit een geslaagde actiefilm opleverde lees je binnenkort in de recensie van onze eigen hardcore Henry Kuipers. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 23 augustus (Remain In Light/The Searchers).

In THE ASSASSIN, geregisseerd door Hou Hsiao-Hsien, wordt Nie Yinniang door haar meedogenloze tante opgeleid tot een uitzonderlijke huurmoordenaar en eropuit gestuurd om hooggeplaatste Chinese beambten om te brengen. Volgens recensent George Vermij ademt THE ASSASSIN dankzij het oogstrelende camerawerk wel veel sfeer uit, maar komt de film door het onbegrijpelijke verhaal en de vlakke personages nooit echt tot leven. Ook de actie en spanning zijn tot een minimum beperkt. “Je gaat haast vermoeden dat de regisseur een stiekeme afkeer heeft van actie.” Voor de Wuxia-fan valt er dus weinig te beleven maar als slow cinema met verstilde portretten van buitenstaanders, traag geobserveerd in lange poëtische shots, je ding is dan behoort THE ASSASSIN tot de essentiële cinema. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD avnaf 23 augustus (Lumière).

THE HUNTSMAN: WINTER’S WAR is het vervolg op SNOWWHITE AND THE HUNTSMAN. Zoals de titel al doet vermoeden is Sneeuwwitje in geen velden of wegen te bekennen maar draait het verhaal nu vooral om Eric The Huntsman, wederom gespeeld door Chris Hemsworth, die deze keer de strijd aangaat met de kwaadaardige ijskoningin Freya (Emily Blunt), de zus van de in het vorige deel verslagen Ravanna (Charlize Theron). Wie MALEFICENT een fijne film vond, wordt ook blij van WINTER’S WAR, aldus Karina Meerman. Haar volledige recensie lees je hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD in 2D en 3D vanaf 24 augustus (Universal Pictures).

Nog meer fantasy in MYTHICA: THE NECROMANCER, het derde deel in de Mythica-serie over de jonge tovenares Marek (Melanie Stone). Wanneer één van haar beste vrienden wordt ontvoerd door de leider van een dievengilde, zien Marek en haar team zich gedwongen voor het gilde een gevaarlijke missie uit te voeren. De queeste voert hen in de machtige handen van Szorlok, hun grootste vijand. Verder met o.a. Kevin Sorbo (Hercules, Andromeda, KULL THE CONQUEROR) en videogame- en stemacteur Matthew Mercer. Wordt binnenkort vervolgd in MYTHICA: THE IRON CROWN en MYHTICA: THE GODSLAYER. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 augustus (Splendid).

THE FOREST (Jason Zada) speelt zich af in het echt bestaande zelfmoordbos Aokigahara, aan de voet van de berg Fuji, vlakbij Tokio. In sommige jaren worden daar meer dan zeventig lichamen teruggevonden van mensen die zelfmoord hebben gepleegd. Wanneer de labiele zus van Sara een uitstapje naar het beruchte bos maakt en niet meer terugkeert, weigert Sara (Natalie Dormer) te geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd en gaat op zoek. “Locaties zijn belangrijk in horrorfilms en wat dat betreft kan Zada zich eigenlijk geen betere plaats van handeling wensen dan een zelfmoordbos”, schreef recensent Hans Dewijngaert. “Maar zijn regie is te strak en te vlak. […] Het gebrek aan inventiviteit in de beeldvoering en montage maakt van THE FOREST niet veel meer dan een middelmatige prent.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 augustus (Splendid).

28 augustus 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!