Poster Riven
Poster Riven
Nederhorror & scifi
29 augustus 2016

Riven

Poster Riven NEDERHORROR | Een stoffige spiegel op een oude zolder, onthult… RIVEN, de nieuwe korte film van Sjoerd de Bont.

“Ken je dat gevoel dat je in de spiegel kijkt, en iets anders lijkt naar je terug te kijken? In RIVEN ontdekt de jonge Sara een stoffige spiegel op de zolder van een oud café. Wanneer ze de stoflaag wegveegt krijgt ze meer te zien dan alleen haar reflectie…” RIVEN is een sfeervol spookverhaal, knap geschoten door de 27-jarige regisseur Sjoerd de Bont. Het scenario is afkomstig van Paul de Vrijer, die we hier bij Schokkend Nieuws onder meer kennen als schrijver van LIFE IS AN ART (Jayant R. Harnam, 2010), CARNIVORE (The Heyl Brothers, 2012) en VIGILANCE (2014, ook door hem geregisseerd.). De cinematografie is van Goof de Koning (THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE)). De cast bestaat uit Maike Boerdam, Katarina Justic en Raymond Kurvers.

Sjoerd de Bont is televisiekijkers misschien bekend van rollen in Spangas en Wolfseinde. “In 2010 maakte ik de overstap naar regie,” schrijft hij. “De afgelopen twee jaar heb ik tien korte films geregisseerd die erg succesvol bleken en onder meer te zien waren op filmfestivals in Cannes, Strasbourg, New York, Beijing, Berlijn, Antwerpen, New Hope, Los Angeles, Miami, New Orleans, Izmir en San Antonio”.  Dit is de eerste horrorfilm van De Bont. “Hiervoor deed ik vooral komedie. Ik wilde altijd al een keer een mooie horrorfilm maken. Een half jaar geleden hakte ik de knoop door en vroeg mijn vaste scenarioschrijver Paul de Vrijer een vet horrorscript te schrijven. Mijn interesse voor geesten is er altijd al geweest. Dat vind ik superfascinerend. Is het echt of is het niet echt? Ik zou gek zijn als er geen geesten bestonden.”

Een budget was er niet, maar er was wel een mooie spooklocatie. “We draaide RIVEN in het oude spookhuis van Johan Vlemmix in Huissen. Heel erg creepy. Het leek er echt te spoken. (…) Iedereen, zowel cast als crew, heeft onbetaald meegewerkt. Alle apparatuur, props en catering was gesponsord. Af en toe een mooie film maken zonder budget is ook fijn. Je moet dan meer creatief zijn en je bent meer bezig met een idee. Gelukkig kan mijn team met heel weinig geld hele mooie dingen maken.”

“Goof heb ik in 2009 leren kennen toen ik als acteur in een serie speelde, waar hij als cameraman en regisseur aan verbonden was. Elke film die ik doe, is met (grotendeels) hetzelfde team. Dat is superprettig werken. Op dit moment werken we met het team aan de speelfilm PESTKOP. Geen horror, maar een jeugdthriller met horror-elementen.” RIVEN wordt ingezonden naar filmfestivals. ‘Mogelijk zal de film ook in bioscopen te zien zijn als voorfilm,’ schrijft Sjoerd de Bont.

Facebook

29 augustus 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!