bmo pocket 4
bmo pocket 4
Nieuws
30 augustus 2016

B-Movie Orchestra: Pocket Edition!

bmo pocket 4 EVENT | The B-Movie Orchestra gaat weer op tournee langs tien filmtheaters met een speciale XXX-ploitation Pocket Edition. En Schokkend Nieuws geeft kaarten weg voor een theater bij jouw in de buurt!

De twaalfkoppige B-Movie Orchestra bracht reeds drie CD’s uit en hield begin dit jaar een tournee langs theater- en clubzalen (met Schokkend Nieuws’ B-Movie Bingo in het voorprogramma!). Talloze optredens later komt bandleider Baz Mattie nu met een speciaal op de filmtheaters toegesneden kleinere formatie bestaande uit Baz Mattie (Casiotone, percussie, melodica, basgitaar, cinema), Arend Bouwmeester (saxofoon, gitaar, basgitaar, percussie) en Jeroen Roelofsen (Philicorda orgel, synthesizer, Fender Rhodes piano).

B-Movie Orchestra opent de tour op 10 september in de Filmschuur in Haarlem en is daarna nog in negen andere filmtheaters door het land te zien. De pocketeditie blijft een grootse cineastische ervaring in mini formaat, doordrenkt van seks, horror, superhelden, sciencefiction en space echo. Verwacht een intrigerende mix van jaren zestig en zeventig cultfilmmuziek, filmbeeld en filmaudio op de favoriete plek van filmliefhebbers: het filmtheater.

De prijsvraag is inmiddels afgelopen – felicitaties aan de winnaars! – maar je kunt natuurlijk nog steeds kaartjes kopen voor een van de volgende voorstellingen:

ZA 10/09 *premiere* – Toneelschuur/ Filmschuur Haarlem (opening culturele seizoen Haarlem, samen met Orkater)
ZA 17/09 Luxor- Zutphen
ZO 02/10 Filmhuis Zevenskoop – Den Helder (Festival ‘Rondo Musica’)
VR 07/10 Filmtheater Hilversum – Hilversum
VR 14/10 LantarenVenster – Rotterdam
ZA 22/10 Cinema Lumière – Maastricht
VR 28/10 Gigant – Apeldoorn
ZA 29/10 Cinema Oostereiland – Hoorn
ZA 05/11 Groninger Forum – Groningen
ZA 12/11 ’t Hoogt – Utrecht

B-Movie Orchestra website

30 augustus 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!