blair witch
blair witch
Nieuws
31 augustus 2016

Blair Witch Prijsvraag!

blair witch PRIJSVRAAG  | Vanaf 15 september wordt het weer dwalen en huiveren in het bos. Want: de BLAIR WITCH is terug! Schokkend Nieuws geeft ter voorbereiding poncho’s, T-shirts en vrijkaartjes weg. Doe mee en win!

THE BLAIR WITCH PROJECT, waarin Heather Donahue het onverstandige idee opvatte een documentaire te maken over een lokale heksenmythe, is een mijlpaal in de horrorgeschiedenis. Het was niet de eerste fake found footage film (dat was waarschijnlijk CANNIBAL HOLOCAUST uit 1980), maar Daniel Myrick en Eduardo Sánchez gebruikten de documentfictie wel uiterst effectief in 1999. Met een oorspronkelijk budget van 60.000 dollar en een box office van bijna 250 miljoen was het een van de meest succesvolle independent films aller tijden.  En met een slimme campagne op het toen nog tamelijk nieuwe internet, was THE BLAIR WITCH PROJECT bovendien een van de grondleggers van alle viral marketing, memes etc. van vandaag de dag.

Wat dat laatste betreft heeft de regisseur van de sequel/remake/reboot goed opgelet. Adam Wingard onthulde tijdens Comic Con 2016 dat THE WOODS – een filmtitel waarvan voordien niemand warm of koud werd – eigenlijk BLAIR WITCH was, en het vervolg op de beroemde horrorklassieker. Jaren na het oorspronkelijke verhaal duikt er opeens nieuw beeldmateriaal op waarop Heather Donahue te zien is. Haar broer trekt daarop, met een groep vrienden en moderne digitale videoapparatuur, de bossen in om te ontdekken wat er van Heather geworden is…

Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met filmdistributeur Independent Films, drie prijzenpakketten weg. Elk pakket bestaat uit een pin, een poncho, een T-shirt (maten M en L)  en twee vrijkaarten. Of je daarmee het behekste bos overleeft, betwijfelen we, maar je steelt daarmee natuurlijk wel de show in de bioscoop! Daarover gesproken, dit is de vraag: hoe heet eigenlijk het bos waarin de Blair Witch huist ?

Mail je antwoord voor 12 september naar [email protected] en vergeet niet te vermelden: je naam en adres, het antwoord en je maat T-shirt. Succes!

mt_ignore: Voorkant blair witch t shirt

31 augustus 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!