Leia debut
Leia debut
TGIF
26 augustus 2016

Thank God It’s Friday, 26 augustus

Leia debut TGIF | Zweet, puf, steun, zucht… De beste manier om deze TGIF tot je te nemen is vanuit de schaduw van een parasol, aan de rand van het water, met een tropische cocktail of een ijskoud witbiertje binnen handbereik. Voor de mensen die deze laatste uurtjes voor het weekend nog binnen moeten zitten, hoop ik dat de airco werkt. Bij-na wee-kend!

PIJPLIJN | Eerst maar eens kijken wat de nabije toekomst ons zal brengen. Het zesde seizoen van American Horror Story komt er aan, maar wat het thema precies wordt…? Ben Wheatley’s FREE FIRE duurt nog even, maar dat geeft hem wel de tijd om over Sam Peckinpah te praten. Verder blijven er nieuwe glimpjes komen van American Gods: Ian McShane als Wednesday en Gillian Anderson die Media speelt, als Marilyn Monroe. Wie weet welke andere vormen Media nog aan zal nemen – Lucille Ball gaat Anderson in elk geval moeiteloos af. The Rock liet ook van zich horen: volgens hem is de remake van JUMANJI geen reboot maar een sequel. Na zijn Sherlock Holmes-films en THE MAN FROM U.N.C.L.E. brengt Guy Ritchie in 2017 zijn volgende film uit: de LOCK STOCK-slash-Game of Thrones mash-up (niet de officiële marketingtermen) KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD. King Arthur wordt gespeeld door (het Britse broertje van Channing Tatum) Charlie Hunnam, die met Empire Magazine sprak over hoe Guy Ritchie ‘fuck-dust’ over de film heen sprenkelt. Jawel: fuck-dust. In cockney? Klinkt magisch.

COULROFOBISCH | Over een paar dagen begint BUTFF: het International B-movie, Undertround & Trash Film Festival in Breda. Om aan te sluiten op het thema CarnEvil zie je hier een lijstje met tien evil-clown-films. Over geschminkte grappenmakers gesproken: de meningen zijn verdeeld over het kostuum van Pennywise in de aanstaande remake. De set ziet er indrukwekkender uit. Leuk dat regisseur Andy Muschietti’s Instagramaccount voorzichtige kijkjes achter de schermen geeft. Creepy clown cosplay is ook een vak apart (Holy *#&$, Batman – die laatste!). Op de afgelopen ComicCon in San Diego liepen er ook regelmatig Babadooks rond. Wie laat die dan ook binnen!? Kun je toch beter de Badonkadonk achter je stoel hebben staan..

SUPERFOBISCH | Dat word ik namelijk onderhand een beetje van al die superhelden, maar ik sla me er heldhaftig doorheen! Marvel en DC blijven maar films ophoesten, dus ik hoest wel mee. Doug Liman gaat DARK UNIVERSE regisseren en we komen steeds verder in de zoektocht naar een regisseur voor CAPTAIN MARVEL. Dan Harmon, schrijver van Community en Rick and Morty, gaat meewerken aan DOCTOR STRANGE en GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2 heeft er een nieuw monster bij. Oh ja, de Guardians zitten samen met de Avengers in INFINITY WAR, verklapte Vin Diesel. Groot nieuws, dus (badum tish). Dan hebben we ook nog casting nieuws van SPIDER-MAN HOMECOMING en van BLADE RUNNER 2. En tot slot: Rupert ‘RISE OF THE PLANET OF THE APLES’ Wyatt gaat de film CAPTIVE STATE regisseren, waarvoor hij samen met zijn vrouw Erica Beeney het script geschreven heeft.

INTERGALACTIC PLANETARY | Halverwege augustus postten we de gloednieuwe trailer van ROGUE ONE: A STAR WARS STORY. Nu zullen er altijd mensen zijn die denken dat het beter kan met al het gestarwars. Zo kwamen we de trailer voor ROGUE BINKS tegen (mijn excuses) en de fanfilm TK-436: A STORMTROOPER STORY die de tomeloze inzet van de Stormtroopers van een andere kant bekijkt. Why don’t you sit back and wonder why met deze recut van de ROGUE ONE trailer met een zeer passend achtergrondmuziekje:

Maar hey!da’s ook al eens gedaan met een uitgebreide STAR TREK recut – punt voor de Trekkies! Zie hier hoe ILM ontploffingen op de Death Star filmde (de 1977 documentaire THE MAKING OF STAR WARS vind je ook op die pagina). En nog één thematisch linkje om het blokje af te sluiten: deze geweldige mash-up van platenhoezen. Die plaat van Prince zal nooit meer hetzelfde zijn…

ACHTERGRONDEN | Ga er even lekker voor zitten: Sam Raimi vertelt. En hier: een HELLBOY blooper reel! Je hebt vast wel eens gehoord van ‘Count Chocula’ cereal, maar wist je ook dat Dracula ooit op de verpakking stond? En dat dit snel werd teruggedraait uit angst voor antisemitisme? Bij deze. Goed, nog even terug naar Batman (ook een vleermuis, wát een bruggetje): aan de hand van THE DARK KNIGHT vertelt Michael van Lessons from the Screenplay waarom de Joker in die film de ultieme antagonist is. Meer ultiemheid (ok, niet elk bruggetje werkt): lees dit uitgebreide artikel over de BMX stuntjongens uit E.T.: THE EXTRA TERRESTRIAL.

SMS ‘NERD AAN’ | Even een nerdblokje, met na die BMX-ers toch een béétje een bruggetje: de serie Stranger Things hebben we onderhand allemaal gezien, niet? Lees hier een interview met de makers. Maar ik wilde het helemaal niet hebben over Barb of glitter, ik wilde ingaan op theorieën rond de upside down. En als Dungeons & Dragons-geek (jazeker) wilde ik even dit artikel onder de aandacht brengen. En voor de oudere (en/of historische correctheidwaarderende) D&D-geeks ook graag deze history check. Zeg nou eerlijk: jóngens, die upside down is toch gewoon de Plane of Shadow!

GRABBELTON | Voor iedereen die houdt van Fallout én Rick and Morty. Voor iedereen die van Rick and Morty en Instagram houdt. Voor boekliefhebbers die van heisa schoppen houden (en van ludieke reclamestunts) en voor wie nog meer Stephen King wil. Voor David Lynch en al die andere mensen die op MULHOLLAND DRIVE hebben gestemd en voor iedereen die geen genoeg van Kurt Russell kan krijgen. Voor Biff. Voor wie altijd al een Xenomorph als huisdier heeft gewild (de miniatuurversie, da’s nog te overzien) en voor alle PREDATOR-en-90210-lovers. Voor aaaaal die meeeensen die van sloooow mooootion houden. En tot slot voor wie zo geniaal was om de hashtag #TrumpExplainsMoviePlots te verzinnen (en iedereen die er om kan lachen). Magic words, we have the best!

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected], geniet van je weekend en tot volgende week!

26 augustus 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!