theboy
theboy
Nieuws
29 mei 2016

Thuisbios, week 21

theboy KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week enge poppenhorror, clichés in afgelegen huisjes, sword and sorcery, satanische streken en een dodelijk virus.

“De clichés zijn niet van de lucht in THE BOY”, aldus recensent Lieuwe van Albada. Kindermeisje Greta wordt door het Britse echtpaar Heelshire ingehuurd om tijdens de vakantie op hun zoontje Brahms te passen. Brahms blijkt echter geen kind, maar een porseleinen pop. Het ding wordt door het echtpaar behandeld als een echt jongetje en aan Greta het verzoek om dit ook dit doen. Ze krijgt een waslijst met regels die ze in eerste instantie aan d’r laars lapt. Wanneer er vervolgens vreemde dingen gebeuren, begint Greta langzaam maar zeker te beseffen dat die regels er niet voor de kat z’n viool zijn. “THE BOY is een film met potentie, maar weet uiteindelijk niet ver genoeg boven de middelmaat uit te steken. Voor je het weet ben je hem al weer vergeten: poppetje gezien, kastje weer dicht.” Lieuwes volledige recensie lees je hier . Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 24 mei (Homescreen).

Meer clichés in de horrorthriller SECLUSION. Een groepje vrienden reist naar een afgelegen huis in het bos voor een intieme bruiloft. Het romantische uitje ontaardt al snel in een nachtmerrie wanneer blijkt dat een seriemoordenaar het op ze gemunt heeft. Speelfilmdebuut van regisseur/producent Joe Bandelli die hiervoor zijn brood verdiende met televisieregistraties van belangwekkende events als de Yoga Solistice op Times Square. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 24 mei (Just Entertainment).

Voor liefhebbers van Game of Thrones rip-offs is er de sword met een vleugje sorcery film THE FOUR WARRIORS van Phil Hawkins, waarin volgens de tagline niet “Winter”, maar “Darkness is coming”. Aan het einde van de kruistochten keren drie strijders met hun gevangene terug naar huis. Onderweg komen ze door een dorpje waarvan de mannen en kinderen op mysterieuze wijze zijn ontvoerd. Hoewel ze het vechten beu zijn en dolgraag naar huis willen, besluiten de strijders de dorpelingen te helpen. Ze vermoeden dat slavenhandelaren de schuldigen zijn, maar ontdekken dat de ellende waarschijnlijk het gevolg is van een eeuwenoude profetie over een demon met snode plannen. Met Kristian “Hodor!” Nairn in een kleine bijrol. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 24 mei (Just Entertainment).

Echt of niet? Dat is wat o.a. detective Johnson, gespeeld door Tony Todd (CANDYMAN), zich afvraagt in SCREAM AT THE DEVIL wanneer er duivelse dingen lijken te gebeuren in het afgelegen huis van de schizofrene Mirium (Shari Shattuck) en haar man, nadat zij al dan niet een pact heeft gesloten met Satan in een kerk (!?) in Venetië. Echt is in ieder geval wel de belabberde trailer van de deze film van  Joseph P. Stachura. Inclusief hilarische special effects, bijpassend acteertalent en oneliners uit betere films. “Damn you all to hell!”. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 24 mei (Just Entertainment).

Ondanks de weinig originele premisse lijkt de Britse horrorthriller CONTAINMENT van regisseur Neil Mcenery-West wél de moeite waard. De bewoners van een appartementengebouw komen er op een ochtend achter dat de boel hermetisch is afgesloten vanwege de uitbraak van een dodelijk virus. Terwijl vreemde mannen in isolatiepakken rond het gebouw patrouilleren en een vriendelijke stem over de intercom belooft dat alles onder controle is, proberen de bewoners een manier te vinden om ontsnappen. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 26 mei (Source1Media).

29 mei 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!