Razor Reel 2013
Razor Reel 2013
Nieuws
15 oktober 2013

Razor Reel 2013

Razor Reel 2013 Het volledige filmprogramma van het Razor Reel Fantastic Film Festival staat online. Van 24 oktober tot 2 november in Brugge: moordlustige elektronica, zombies, haaientornado’s, kindermoordenaars en speciale gasten!

De Nederlandse techno-thriller APP opent het festival. Een nieuwe app op de mobiele telefoon van psychologiestudente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) zaait dood en verderf – en daar doet geen nieuwe simkaart iets aan. De film draaide in april vier weken in de Nederlandse bioscoop en was toen ook kort te zien in enkele Belgische zalen. Download vooraf wel even de app. De belevenissen van Anna zijn namelijk ook op het zogenaamde tweede scherm te volgen.

De slotfilm dit jaar is BIG BAD WOLVES, een IsraĂ«lische thriller over een kindermoordenaar die zijn slachtoffertjes op nogal theatrale wijze achterlaat voor de politie. Hoofdverdachte is godsdienstleraar Dror. Het regisseursduo Aharon Keshales en Navot Papushado, ook aanwezig op het festival, was eerder verantwoordelijk voor RABIES en werkt momenteel aan de spaghettiwestern ONCE UPON A TIME IN PALESTINA. De Belgische première van BIG BAD WOLVES gaat vergezeld van nog twee IsraĂ«lische filmvertoningen. In de zwarte komedie GOLDBERG AND EISENBERG neemt het gevaar de gedaante aan van een dikke vent in een park en Tel Aviv. In de zombiefilm CANNON FODDER stuit een IsraĂ«lische soldaat in Libanon op iets veel gevaarlijkers dan Hezbollahstrijders.

Met het themaprogramma Young Blood tipt Razor Reel enkele van de meest veelbelovende nieuwe talenten. THE BATTERY kennen Schokkend Nieuws-lezers misschien al ( de film ging er in april vandoor met de Silver Scream Award van het Imagine Film Festival in Amsterdam), maar ANTISOCIAL, ON AIR, THE DESERT en TRUTH OR DARE klinken ook veelbelovend. De meest van de pot gerukte film (pun intended) wordt ongetwijfeld STALLED. Een klusjesman wordt op kerstavond overvallen door een zombieplaag, nét op het moment dat hij op het damestoilet zit!

CURSE OF CHUCKY, I SPIT ON YOUR GRAVE 2, SHARKNADO, maar ook oudjes als THE DEVILS en THE OMEN – er is domweg te veel om op te noemen! En er zijn nog meer speciale gasten. Howard J. Ford en Jonathan Ford (THE DEAD) komen hun nieuwe film THE DEAD 2: INDIA presenteren. Kate Shenton (ON TENDER HOOKS), Robin Entreinger (SADIK 2) en componist Simon Boswell geven eveneens acte de présence. Laatste naam om iedere twijfel weg te nemen: Richard Stanley. De eigenzinnige regisseur van HARDWARE en DUST DEVIL neemt zijn L’AUTRE MONDE mee, een documentaire over het Franse Montsegur, een bizar stadje vol mythes, legendes en UFO-waarnemingen…

Razor Reel Fantastic Film Festival
24 oktober tot 2 november in Brugge
Volledige programma

 

15 oktober 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nĂłg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!