offscreen poster 2015 orig
offscreen poster 2015 orig
Nieuws
24 januari 2015

Offscreen 2015: Tobe Hooper!

offscreen poster 2015 orig EVENT | Niemand minder dan Tobe Hooper is dit jaar de eregast van het Off screen Film Festival! Offscreen, het beste Belgische festival voor buitengewone cinema en cultfilms, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 22 maart in de bekende Brusselse locaties: Cinema Nova, Cinematek, Bozar en Cinema Rits.

De regisseur van THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE uit 1974 komt niet alleen zijn meesterwerk introduceren in de fraai gerestaureerde 4K versie, hij neemt ook zijn weinig geziene debuutfilm EGGSHELLS (1969) mee, net als cultklassiekers SALEMS’S LOT (1979) en LIFEFORCE (1985). Schokkend Nieuws is er uiteraard ook om de man (opnieuw) te interviewen.

Een must see dit jaar is ook ELECTRIC BOOGALOO: THE WILD, UNTOLD STORY OF CANNON FILMS. Regisseur Mark Hartley, vooral bekend van NOT QUITE HOLLYWOOD en MACHETE MAIDENS UNLEASHED!, heeft ditmaal een documentaire gemaakt over het beruchte productiehuis van Menahem Golan en Yoram Globus. Hartley komt zijn film zelf inleiden en Offscreen grijpt de gelegenheid
natuurlijk ook aan om een paar van de beste actiehelden van de jaren tachtig terug op het grote doek te brengen. Maak je borst maar nat voor Norris, Stallone en JCVD in BLOODSPORT, INVASION U.S.A., COBRA, MASTERS OF THE UNIVERSE en NINJA III: THE DOMINATION.

En zelfs aan plantenliefhebbers is gedacht! Offscreen heeft een fraaie selectie plantenhorror weten samen te stellen: MATANGO / ATTACK OF THE MUSHROOM PEOPLE (Ishirô Honda, 1963), INVASION OF THE BODY SNATCHERS (Don Siegel, 1956), THE DAY OF THE TRIFFIDS (Steve Sekely, 1963), LITTLE SHOP OF HORRORS (Frank Oz, 1986)… Het is weer een programma om de (groene) vingers bij af te likken!

Offscreen Film Festival
4-22 maart
Cinema Nova, Cinematek, Bozar en Cinema Rits in Brussel
www.offscreen.be

24 januari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!