deliver us from evil dutch
deliver us from evil dutch
Beeldbuis
25 januari 2015

Thuisbios, week 4

deliver us from evil dutch KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week twee horrorthrillers met een religieus tintje.

De horrorthriller DELIVER US FROM EVIL is gebaseerd op het boek Beware The Night (2001) van de New Yorkse rechercheur Ralph Sarchie, waarin hij samen met coauteur Lias Collier Cool zijn waargebeurde occulte en paranormale avonturen optekende. Sarchie, gespeeld door Eric Bana, ontdekt dat een aantal ogenschijnlijk van elkaar losstaande misdrijven een link hebben: de mysterieuze schilder Santino (Sean Harris). Tijdens het onderzoek komt Sarchie in contact met de onorthodoxe priester Mendoza (Edgar Ramirez) die hem ervan overtuigt dat de echte boosdoener een demon is. “[Regisseur Scott ] Derrickson weet de film spannend te houden met een hoog tempo en stijlwisselingen, van THE EXORCIST (1973) tot SE7EN (1995),”  schreef recensent George Verwij. “Naar het einde toe wordt het helaas wat voorspelbaar en de film is ook niet wars van de grote Amerikaanse gebaren die je de spreekwoordelijke hoeksteen van de samenleving door de strot duwen.” De lekkere, sinistere soundtrack is van Christopher Young (HELLRAISER, SPIDER-MAN 3) die al eerder met Derrickson samenwerkte bij THE EXORCISM OF EMILY ROSE (2005) en SINISTER (2012). Te koop en te huur op dvd, brd en VOD vanaf 20 januari (Sony).

In DARKROOM stapt Michelle na het drinken van een flinke hoeveelheid alcohol toch achter het stuur en veroorzaakt een vreselijk auto-ongeluk waarbij drie van haar vrienden om het leven komen. Ze wordt naar een rehabilitatiekliniek gestuurd om af te kicken. Nadat ze alcoholvrij is verklaard, neemt ze op advies van haar begeleider een baantje en belandt ze in een imposante villa met drie psychotische familieleden die haar fysiek martelen om haar te zuiveren van haar zonden. DARKROOM is het regiedebuut van actrice/producent Britt Napier. De trailer ziet er best aardig uit, maar de berichten over deze onafhankelijke geproduceerde horrorthriller variëren van positief tot zeer negatief (3,6 op IMDb). Te koop op dvd vanaf 20 januari (Just Entertainment).

25 januari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!