hero
hero
TGIF
31 januari 2015

Thank God It’s Saturday 31 januari

hero TGIF | Terwijl iedereen al flink weekend aan het vieren is, brengen wij onder het motto ‘beter laat dan nooit’ alsnog de Thank God It’s… euh.. Saturday.

STAR WARS | Sneeuw betekent in Nederland stilstaande treinen, maar voor STAR WARS-geeks is sneeuw de ultieme aanleiding voor creativiteit. Dit jurkje, geïnspireerd door Boba Fett, is ook heel mooi. STAR WARS is en blijft ongekend populair bij jong en oud (want zo kun je je soms voelen) en de leuke, maar nutteloze websites blijven opduiken. Net als het nieuws over de nieuwe films. Zo heeft de stand-alone film van Gareth Edwards inmiddels een schrijver. Verwacht dus weer veel lightsaber-geweld in de toekomst (hoewel er natuurlijk ook nog zát andere coole zwaardgevechten bestaan in de filmgeschiedenis).ACTION FIGURES | Dat STAR WARS nog steeds populair is, blijkt ook uit het feit dat onlangs een Boba Fett action figure werd verkocht voor 18.000 dollar. Die doet het dus beter dan de merchandise rond de vrouwelijke personages van Marvel. De tofste action figure is en blijft toch wel Ashley J. Williams uit THE EVIL DEAD. Hail to the king, baby! 88113

HORROR | Speaking of horror, er is al een tijdje sprake van de terugkeer van onze favoriete clown. De producent van de verfilming van Stephen Kings IT laat weten dat de film een stuk heftiger zal zijn dan de wat brave TV-film. Laten we hopen op scènes van het niveau ‘chestburster’ in ALIEN. Kijkjes achter de schermen van zulke klassiekers zijn altijd welkom, dus wat te denken van een blik achter de schermen van BAD TASTE, het debuut van Peter Jackson? Had hij maar een prequel van díe film gemaakt, in plaats van THE HOBBIT. Een horror-prequel die er trouwens wél komt is die van NIGHT OF THE LIVING DEAD. Regie: Cameron Romero, de zoon van George.

REBOOT | Naast prequels ook aandacht voor reboots. Inmiddels gaan er geruchten dat men Chris Pratt op het oog heeft als de nieuwe Indiana Jones. Niet zo heel vreemd, want iedereen is sinds GUARDIANS OF THE GALAXY fan van Pratt. Zo ook Kevin Bacon. Ander groot reboot-nieuws betreft de verhalen rond de nieuwe GHOSTBUSTERS, ditmaal met een vrouwelijke cast. Ook de eerste geruchten over de schurk van deze reboot gaan het internet rond.

 Laten we heel stiekem hopen dat Rick Moranis nog wel even terugkeert.

ROMMELBAK | We sluiten deze week af met een lekker soepzooitje. Ten eerste is er het nieuws dat Edgar Wright werkt aan een steampunk-versie van OLIVER TWIST. Verder is David Tennant gecast voor de rol van The Purple Man in Jessica Jones. Het leuke van series die op strips zijn gebaseerd, is dat je ze goed met elkaar kan vergelijken. Soms worden series echter wel iets te vroeg van de buis gehaald, zoals deze vijftien cult sci-fi shows. Dat gezegd hebbende rest ons niet veel meer dan iedereen het weekend in te sturen met deze interessante supercut van het werk van Darren Aronofsky. Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

31 januari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!