FotoVolleMaanJanDoense
FotoVolleMaanJanDoense
Nieuws
12 mei 2016

Mr. Horror opent nieuwe filmzaal

FotoVolleMaanJanDoense EVENT | Mr. Horror – filmliefhebber en filmproducent Jan Doense – opent op zaterdag 21 mei de nieuwe filmzaal van het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) in Noord-Scharwoude met de vertoning van twee films uit zijn eigen collectie!

De filmzaal is een belangrijke mijlpaal voor het GDI. Het instituut bevordert onderzoek van filmproductie en -vertoning en heeft een omvangrijke collectie films. De spiksplinternieuwe filmzaal bevat projectoren voor 35-mm en 16-mm analoge projectie en een beamer. Het is nu mogelijk voor kleine groepen films te vertonen uit de grote eigen collectie.  Mr. Horror gaf onlangs ook zijn eigen filmcollectie van meer dan veertig 35mm hoofd- en korte (genre)films in bruikleen aan het Donaldson Instituut.

Doense vertelt op 21 mei over het ontstaan en de groei van zijn verzameling horrorfilms en over zijn avonturen als filmer, filmjournalist en oprichter van het Weekend of Terror/Amsterdams Fantastic Film Festival (tegenwoordig: Imagine). Sinds enkele jaren is Doense organisator van de Halloween Horror Show en (co-)producent van (Neder)horrorfilms als DE POEL en CHERRY TREE. Na zijn verhaal zijn twee hoofdfilms en verschillende trailers en korte films uit de collectie Doense te zien. Oprichter van het GDI Egbert Barten: “Helaas is het vanwege auteursrecht niet toegestaan de titels te publiceren. Vanzelfsprekend informeer ik degenen die mij een e-mail sturen!”

De toegangsprijs voor deze exclusieve gebeurtenis is vijftien euro. Een drankje zit bij de prijs inbegrepen. Reserveren is alleen mogelijk via [email protected].

Aanvang 20.00 uur
Geoffrey Donaldson Instituut
Dorpsstraat 612 in Noord-Scharwoude.
Website

(Foto: Jan Doense in VOLLE MAAN (Jeffrey De Vore, 2009). Collectie Jan Doense

12 mei 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!