cthulhudildo
cthulhudildo
TGIF
13 mei 2016

Thank God It’s Friday, 13 mei

cthulhudildo TGIF | Het is vrijdag de dertiende én morgen is de zomer alweer voorbij. De perfecte manier om dat te vergeten is natuurlijk even lekker geeky linkjes klikken. Here we go!

FILM | Hier is de jonge Han Solo! Hij kijkt in elk geval net zo vrolijk als zijn seniorversie. Michael Shannon gaat de slechterik spelen in Guillermo del Toro’s THE SHAPE OF THE WATER (en wellicht wordt het tijd om de hoop op AT THE MOUNTAINS OF MADNESS maar officieel op te geven). Wat er nu wel ein-de-lijk echt van lijkt te komen is Terry Gilliams veelgeplaagde THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE! Ik geloof het als ik hem voor m’n neus op een scherm zie, maar het ziet er hoopvoller uit dan ooit, met Michael Palin in de hoofdrol en man of the moment Adam Driver aan boord. Intussen krijgt Tom Hardy een cameo in Star Wars VIII als derde Stormtrooper van links. Er komt ook een remake van INTERVIEW WITH THE VAMPIRE aan, met wellicht Jared Leto in de hoofdrol. Geschreven door regisseur Josh Boone, volgens de Instagram van regisseur Josh Boone. De nieuwe film van Adam Wingard (THE GUEST, YOU’RE NEXT) heet THE WOODS en hier is de trailer. Intussen is de tweede GODZILLA-film verschoven van 2018 naar 2019 en GODZILLA VS KING KONG komt zelfs pas in 2020. Al dat rondstampen heeft blijkbaar zijn tijd nodig . Wie interesse heeft in een documentaire over het ontstaan van ROBOCOP, zal moeten dokken op Kickstarter. Ridley Scotts volgende film wordt de ‘brutal western thriller’ WRAITHS OF THE BROKEN LAND, de verfilming van een boek geschreven door S. Craig Zahler, de regisseur van de ‘brutal western’ BONE TOMAHAWK (volg je het nog?). Ik vind het in elk geval zo goed klinken dat ik alvast het boek heb besteld, dat “a savage Western experience that combines elements of Horror, Noir and Asian ultra-violence” belooft. Yum. En dit is wel de laatste film waar je een blooper reel van verwacht, maar hier is hij toch: lachen, gieren, brullen met THE WITCH!

SERIES | Supergirl krijgt een tweede seizoen, maar Agent Carter is helaas gecancelled. De nieuwe televisieversie van The Exorcist is nog maar net aangekondigd, of er is al een eerste beeld van Geena Davis in, naar ik aanneem, de Ellen Burstyn-rol. Er komt een anthology-serie van korte verhalen van Philip K. Dick, van de maker van Battlestar Galactica en met Bryan Cranston (Breaking Bad) in de hoofdrol. Klinkt goed, hoewel ik toen ik de titel Electric Dreams hoorde toch heel even hoopte dat het hier om een remake van dit vergeten pareltje van eighties-heid ging. Game of Thrones-nieuws: Carice van Houten heeft iets te zeggen over Melisandre en een terugkeer van Catelyn Stark zit er toch echt niet meer in. Verrassend: de, in de woorden van redacteur Phil van Tongeren, ‘tatoeage- , hoe-zet-ik-een-bed-in-elkaar- en kooivechtzender Spike TV’ heeft een tv-bewerking van Stephen Kings The Mist besteld. En we eindigen deze rubriek met een meer dan redelijk lijstje wensen voor de nieuwe Twin Peaks-serie.

HONEST | Een honest trailer zonder tegensputteren van Deadpool zelf? Onmogelijk.

CAPTAIN MURRICA | Door het Imagine Filmfestival, gevolgd door een vakantie, heb ik nog steeds CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR niet kunnen zien. Daar moet snel verandering in komen. Ik heb wel hier alvast gezien hoe ze Robert Downey Jr. meer junior hebben gemaakt. Iron Man is trouwens best een moordmachine. Deze bewaar ik nog maar even tot ik de film gezien heb: alle verwijzingen, cameos en Easter Eggs in CIVIL WAR. The Onion vindt er ook iets van op hun geheel eigen wijze. ‘Who are all these people?’ Zoals bij alles van The Onion is het grappigste altijd de verontwaardigde reacties van mensen die niet weten wat The Onion is.

GRABBELEN | Ken je Mike? Mike heeft een missie. Mike wil de filmlocatie van EVIL DEAD behouden en in ere herstellen. Go you, Mike! John Malkovich en Richard Rodriguez komen op het filmfestival in Cannes met een trailer voor een film die pas over honderd jaar gezien kan worden. Tot die tijd wordt hij in een kluis bewaard. In de kelders van een cognacmerk. Een cognacmerk dat érg vaak genoemd wordt.  Trek uw conclusies. Zoinks! Is het erg dat ik niet eens wist dat Scooby Doo nog steeds gemaakt werd? Space Story: A Bad Day, als je dit gezien hebt wil je nooit meer astronaut worden. Als je Star Trek-outfit zomaar spontaan on fleek is. Sommige dingen liggen zo voor de hand dat je er pas achterkomt dat ze nog niet uitgevonden waren als ze uitgevonden worden: een Hellraiser Rubik’s Cube bijvoorbeeld. STAR WARS opening credits als JAMES BOND opening creditsVerrassend mooi eigenlijk. Quidditch in het bijna echt! Ik weet niet precies wat de Great Old Ones hiervan zouden vinden (zie bovenaan dit artikel). Dan toch liever deze Giger Tarot Cards. Of deze stoel voor je inner villain. Zelf alleen nog een kat op schoot toevoegen. Het is jammer dat I AM WRATH, met John Travolta, geen comedy is, want ik moest echt heel erg lachen om deze posters. Vliegende nazi zombie sharks! In het kader van moederdag vorig weekend, hier nog een schattig verhaal van achter de schermen van de FRIGHT NIGHT remake. En als je denkt dat je écht alles al gezien hebt, zijn hier nog wat twerkende Stormtroopers…

MAESTRO CARPENTER | Het is alweer een tijdje stil rond John Carpenter de filmman, maar John Carpenter de muziekman laat weer van zich horen. Letterlijk. In ware retro-style komen er in juni twee nieuwe 12” singles van hem uit, met op de ene de thema’s van ‘Escape from New York’ en ‘Halloween’ en op de andere ‘Assault on Precinct 13’ en ‘The Fog’. Hier alvast een video, geregisseerd door de man himself en met zoon Cody in de band! De ouwe rock… ehm, synthesizer-ster gaat nog touren ook, maar helaas staat er (nog?) geen Nederland op de lijst. 

Dat was het weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Geniet nog even van de zon en een fijn weekend allemaal!

13 mei 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!