kijk van koolhoven300x400
kijk van koolhoven300x400
Nieuws
20 februari 2020

De Kijk Van Koolhoven – Seizoen 2

NIEUWS | kijk van koolhoven300x400 Op vrijdag 21 februari start het nieuwe seizoen van DE KIJK VAN KOOLHOVEN. Regisseur Martin Koolhoven bespreekt in dit programma vol passie en met hulp van special effects zijn favoriete films in verschillende genres en subgenres. Na een succesvol eerste seizoen mocht een tweede niet uitblijven!

DE KIJK VAN KOOLHOVEN is zo’n beetje het enige filmprogramma op de Nederlandse televisie en krijgt een vervolg met zes nieuwe afleveringen. Filmmaker Martin Koolhoven, bekend van onder meer de films BRIMSTONE en OORLOGSWINTER, bespreekt zijn favoriete films op de hem bekende onnavolgbare wijze: hartstochtelijk en inzichtelijk.

Veel genreliefhebbers zullen Koolhoven kennen van de Cinema Egzotik avonden die hij verzorgde samen met Ronald Simons. Tijdens deze avonden vertoonden de heren twee (meestal genre-) films die een gemene deler hadden. Zo was er al eens een Enzo Castellari Night, een Cemetery night, een Argento night, een Spy night, een John Carpenter night, en ga zo maar eindeloos door: grote kans dat er een double bill voor is geweest.

Met ongecontroleerd enthousiasme bracht Koolhoven de veelal genrecinema ook je huiskamer in tijdens het eerste seizoen van DE KIJK VAN KOOLHOVEN. En zoals het hoort heb je dan lovers en haters die discussiëren over films; is er iets mooiers? Ook prettig is dat de afleveringen direct gevolgd werden door een van de zojuist besproken films  En waar je op de Nederlandse televisie over het algemeen toch weinig interessante genrefilms kunt bekijken (in my humble opinion) was daar bijvoorbeeld ineens LET THE RIGHT ONE IN en PAN’S LABYRINTH. Twee absolute Schokkend Nieuws-favorieten die iedere zichzelfrespecterende genreliefhebber toch minstens eenmaal in haar/zijn leven gezien moet hebben.

Het tweede seizoen begint uiteraard, hoe kan het ook anders, met een blik op Sequels & Remakes. Eye Filmmuseum heeft de primeur want zij vertonen de aflevering al op 20 februari gevolgd door THE LITTLE SHOP OF HORRORS uit 1986. 

De eerste aflevering van het tweede seizoen van DE KIJK VAN KOOLHOVEN is 21 februari te zien op NPO3 om 20:25

 

 

20 februari 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!