Imagine 2016
Imagine 2016
Nieuws
14 april 2016

Imagine 2016 van start!

Imagine 2016 IMAGINE 2016 | Het Imagine Film Festival gaat vanavond van start. Er staan ons weer tien prachtige dagen te wachten vol horror, sciencefiction, anime en anderszins fantastische cinema. Van 14 t/m 24 april in EYE, Amsterdam.

De nieuwe festivalslogan Open your mind klinkt een beetje als een openluchtdansfeest met pillen, maar vat de missie van het leukste filmfestival in Nederland wél goed samen. Imagine biedt al jaren een prachtig programma vol tot de verbeelding sprekende films. Enorme crowd pleasers én bijzondere films voor de fijnproevers; er zijn weinig genre-events die zo avontuurlijk programmeren. Ook dit jaar valt er te genieten van circa vijftig genrefilms, een aantal korte filmblokken, internationale gasten en een uitgebreid programma van lezingen en masterclasses.

Het thema dit jaar is Building Dreams and Nightmares. Imagine besteedt speciale aandacht aan de prominente rol die architectuur en vormgeving spelen in horror-, fantasy- of sciencefictionfilms. Meer over dit programma-onderdeel lees je hier. Menno Kooistra van de VPRO maakte een mooie mashup die meteen duidelijk maakt waarover we het hebben.


 
De openingsfilm vanavond is er een om naar uit te zien: MIDNIGHT SPECIAL is de nieuwe film van Jeff Nichols die ons eerder het prachtige MUD en TAKE SHELTER gaf. Zijn nieuwe film gaat over de ontvoering van een jongetje uit een religieuze sekte. Opnieuw met Michael Shannon, toch wel een van onze favoriete acteurs van het moment. De voorstelling van vanavond is besloten, maar de film draait ook nog op 16 en 21 april. Je kunt vanavond nog wel naar de harde en hilarische Koreaanse gangster vs cops-film VETERAN.

Maar er is meer moois. De western BONE TOMAHAWK (15 en 19 april) en Ben Wheatley’s HIGH RISE (15 en 22 april), voor wie die films tijdens het IFFR nog niet gezien heeft. Imagine heeft ook de Nederlandse première van THE WITCH, de veelbesproken debuutfilm van Robert Eggers. 16 en 22 april en beslist niet te missen.

Ook niet te missen is The Night of Terror in de nacht van 16 op 17 april. Vier horrorfilms op rij: het krankzinnig ranzige BUNNY THE KILLER THING, zombies in PANDEMIC, het fantastische THE DEVIL’S CANDY en de lekker pulpy SCANNERS-kloon THE MIND’S EYE.

Cinema Egzotik, EYE’s maandelijkse double bill, presenteert op 20 april een fantastische architectuur-double bill met GATTACA én John Carpenters zeer zelden vertoonde ESCAPE FROM NEW YORK.  Schokkend Nieuws zélf neemt ook een programma-onderdeel voor zijn rekening. Redactielid Rob van der Velden verzorgt op 22 april de inleiding bij de heerlijke documentaire: CREATURE DESIGNERS: THE FRANKENSTEIN COMPLEX. Mis het niet!

Nog meer dikke aanraders: de Deense zombiefilm WHAT WE BECOME  en de nieuwe film van Anders Thomas Jensen, MEN & CHICKEN (Met Mads Mikkelsen, een andere favoriet). INTO THE FOREST voor de fans van Ellen Page, CREATIVE CONTROL voor hipsters (of hipster-haters) en THE DEVILS CANDY voor de metalheads. Het Poolse THE LURE, het Indiase BAHUBALI, het Mexicaanse THE SIMILARS, de Japanse zombiekomedie I AM A HERO…

Voor wie het liever dichter bij huis zoekt. Michiel Huisman is te zien in het verrassende en creepy THE INVITATION en diezelfde omschrijvingen zijn van toepassing op KRISTEN van Mark Weistra. Imagine schenkt op 21 april heel veel extra aandacht aan de Nederlandse genrefilm met een blok Nederlandse kortjes, een pitch contest en een industrylezing. Meer daarover later op deze site.

Net als in voorgaande jaren is Schokkend Nieuws weer volop van de partij. Volg ons op Instagram, Twitter, Facebook en op deze site, want we hebben iedere dag nieuwe recensies, interview, plaatjes en filmpjes.

Imagine Film Festival
14 t/m 24 april
EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

14 april 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!