Imagicon
Imagicon
Nieuws
27 maart 2014

Imagicon

Imagicon Een  Cosplay Dating-show, Fan Made Music Video’s, een Galaxy Masquerade, het STAR WARS-legioen Dutch Garrison en vooral heel veel discussie over je favoriete series en films: congrescentrum De ReeHorst in Ede opent op zaterdag 29 maart de deuren voor Imagicon.

Imagicon is een conventie voor en door de fans van sciencefiction, comics, horror en fantasy. Tijdens deze eerste editie kun je genieten van panels, lezingen, workshops, demonstraties, Q&A’s en een beursvloer waar allerhande spullen gekocht kunnen worden.

In het filmprogramma van Imagicon treffen we een aantal Nederlandse genreproducties waaraan we eerder aandacht besteedden. ROOD bijvoorbeeld, het korte horrorsprookje van Jasper ten Hoor, of het fraaie sciencefictionkortje TEARS OF STEEL uit 2012.  De ambitieuze low-budget fantasy feature MAGISTRATUS: OVERTURA (Thijs Meuwese en Kris Patmo, 2013) wordt vertoond, net zoals de Heerlense bovennatuurlijke thriller OMEGA (Patrick Haagmans, 2011). En wat je zeker niet mag missen, zijn de betoverende robotfilmpjes van Floris Kaayk:

Imagicon heeft voor zaterdag een indrukwekkende serie discussiepanels in de planning staan.Een kleine greep: Star Trek: Return to the Cage (over de afgekeurde pilotaflevering van de Star Trek: The Original Series), Lord of the Rings: Films beter dan de boeken?,  Dracula is een watje, Reboots, sequels & remakes, 50 jaar Doctor Who!, LARP of pen & papier?, Jedi vs. Sith…  Genoeg stof tot discussie. Laten we maar hopen dat het niet verzandt in de taferelen die de organisatoren van het panel over Kritiek binnen het fandom beschrijven:  “Waar komen dan toch die haat en nijd vandaan die de laatste jaren hoogtij vieren op de social media-sites?  (…) Er lijkt geen plek meer te zijn voor felle, doch vriendelijke discussies. Scheldpartijen en doodsbedreigingen zijn ‘normaal’ geworden. Slaan (nieuwe) fans niet gewoon te ver door in hun liefde?” Wel goed, dat Imagicon ook (zelf)kritisch durft te zijn.

Onder de gasten van Imagicon vind je sciencefiction- en horrorschrijver Tais Teng, horrorauteur Thomas Olde Heuvelt (Hex), Pim Blokker en Frank Maurits van de Star Trek-vereniging The Flying Dutch en – het klinkt alvast fantastisch – de videogamesoundtrack coverband Sector 8.

Schokkend Nieuws is er ook bij. Kom even gedag zeggen tegen Erik van ’t Holt en Marjan Westbroek en sluit – als je dat nog niet hebt – meteen even een abonnement af of koop een stapel oude nummers om je collectie te vervolledigen.

Imagicon
29 maart, vanaf 10.00 uur
Congrescentrum De ReeHorst
Bennekomseweg 24,  Ede
Volledige programma en kaartjes

27 maart 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!