showgirls300x400
showgirls300x400
Nieuws
16 november 2019

Hyena Selects Paul Verhoeven

showgirls300x400 EVENT | ‘Hyena Selects’ is een nieuw programma van het Amsterdamse FC Hyena waarbij iedere maand bijzondere films in de spotlight worden gezet. Verbonden door onderwerp of thematiek worden drie films uitgekozen voor iedere editie.
 
Tijdens de eerste editie van Hyena Selects is Paul Verhoeven het onderwerp. Er stonden drie films op het programma, waarvan de eerste reeds vertoond is. Op 6 november was de Nederlandse première van YOU DON’T NOMI, een nieuwe documentaire over de nasleep van SHOWGIRLS. Toen die film uitkwam in 1995 werd hij tot een van de slechtste films aller tijden gekroond. Na verloop van tijd tijd kreeg hij de status van cultklassieker en wie weet ooit nog wel van meesterwerk. De tijd zal het leren.

Voor wie SHOWGIRLS nog eens op het grote scherm wil zien is er goed nieuws, want dat is de tweede film uit het drieluik. De film volgt Nomi op haar moeizame weg naar roem als topless showgirl in de Stardust in Las Vegas. Met in de hoofdrollen Elizabeth Berkley, Kyle Maclachlan en Gina Gershon.
En met de derde en laatste film gaan we de toekomst in. STARSHIP TROOPERS speelt zich af in een wereld waar de mens het moet opnemen tegen buitenaardse wezens. Met in de hoofdrollen Casper van Dien, Dina Meyer, Denise Richards en Michael Ironside.

Twee bijzondere, controversiële films die bij release allebei neergesabeld werden en waarvan nu gezegd kan worden dat dat onterecht was. Verkeerd begrepen door pers en publiek?

Programma:
6 november om 21.15 – YOU DON’T NOMI (2019) – NL Première
20 november om 21.15 – SHOWGIRLS (1995)
27 november om 21.15 – STARSHIP TROOPERS (1997)

We mogen op de valreep van FC Hyena twee kaartjes weggeven voor zowel de vertoning van SHOWGIRLS als van STARSHIP TROOPERS. Wil je graag kans maken op die kaartjes, stuur dan vóór 20 november een mailtje naar [email protected] en vermeld uiteraard je naam en welke film je graag wilt gaan zien. Succes! – Deze actie is afgelopen u kunt niet meer reageren.
16 november 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!