the-man-with-the-iron-fists-dvd
the-man-with-the-iron-fists-dvd
Nieuws
2 juni 2013

Deze week op dvd en blu-ray

the-man-with-the-iron-fists-dvdVier zeer verschillende releases deze week, waaronder een rapper die een ode brengt aan de kungfufilm, Edward Furlong die wordt gekroond tot zombiekoning, Japanse imperialisten die medische experimenten uitvoeren in een Nederlandse mijn en een eeuwenoude demon die ontsnapt uit haar ijzige gevangenis.

THE MAN WITH THE IRON FISTS (UPI, 29 mei) werd medegeschreven, geregisseerd en van muziek voorzien door rapper en kungfufilmfan RZA, die ook nog de titelrol zijn rekening nam. Dit alles onder het goedkeurend oog van Quentin Tarantino, die RZA in 2003 inhuurde voor een bijdrage aan de soundtrack van KILL BILL. “Over één ding hoeft geen twijfel te bestaan: RZA is, net als Tarantino, een authentieke fanboy die als kind al Chinese vechtfilms verslond in New Yorkse achterafbioscoopjes”, schreef recensent Phil van Tongeren. “Daar houdt de vergelijking wel zo’n beetje op. […] RZA’s methode doet vooral denken aan die van een andere Tarantino-discipel, Robert Rodriguez.” Niet zo goed als de meester dus, maar of RZA desondanks toch een vermakelijke film maakte lees je hier.

Nostalgie galore in THE ZOMBIE KING (Splendid, 30 mei). De voormalige kindsterretjes Edward Furlong (TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY, BRAINSCAN) en Corey Feldman (THE GOONIES, THE LOST BOYS) ‘schitteren’ als respectievelijk de zombiekoning en de boosaardige god Kalfu. De cover maakt in ieder geval één ding duidelijk; Furlong heeft een behoorlijk bolle kop gekregen. Marjan Westbroek durfde het aan de film te bekijken. Haar recensie lees je binnenkort op onze website.

Meer zombie-achtige wezens in DEAD MINE (Splendid 30 mei), een Engelstalige Indonesische horrorfilm geregisseerd door Steven Sheil (MUM & DAD). Recensent Erik van ’t Holt vond de premisse van DEAD MINE erg lijken op die van OUTPOST. “Verwissel de nazi’s voor Japanse imperialisten en je hebt DEAD MINE.” Toch is DEAD MINE geen verloren zaak. “[…] de speciale effecten zijn overtuigend en de meeste acteurs weten van hun eendimensionale personages toch nog iets interessants te maken.”

De Chinese martial arts film PAINTED SKIN: THE RESSURECTION (Splendid, 30 mei) is het vervolg op PAINTED SKIN uit 2008. De ernstig verminkte prinses Jing sluit een deal met de ontsnapte demon Xiaowei, die de harten van mannen moet verslinden om haar schoonheid te behouden. Volgens recensent Constant Hoogenbosch zal de film fans van het betere hak- en breekwerk waarschijnlijk niet bekoren. “PAINTED SKIN: THE RESURRECTION openbaart zich vooral als een sprookjesachtige liefdestragedie.” Zijn recensie lees je in Schokkend Nieuws #102: eind komende week in de kiosk of in je brievenbus!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!