Children of_the_Moor2
Children of_the_Moor2
Nieuws
3 juni 2013

Children of the Moor

Children of_the_Moor2Richard Raaphorst, die momenteel successen viert op de internationale festivals met zijn zombiefilm FRANKENSTEIN’S ARMY, is zijn Nederlandse roots niet vergeten. Integendeel: binnenkort schiet hij de trailer van zijn polderhorror CHILDREN OF THE MOOR.

Die Engelse titel is hem vergeven. Schokkend Nieuws roept al jaren om meer oer-Hollandse griezelverhalen en opeens lijken we op onze wenken te worden bediend. Regisseur Chris Mitchell begint op 10 juli a.s. voor productiehuis House of Netherhorror met de opnames van zijn psychologische horrorfilm DE POEL. De film over de griezeligheden die zich ophouden in Overijsselse vennetjes zou begin 2014 in de bioscopen moeten draaien. Collega Nick Jongerius kondigde onlangs de komst aan van THE WINDMILL MASSACRE. Hoewel op de poster een Spaanse molen staat afgebeeld, laat de titel niets aan duidelijkheid te wensen over: deze slasher zal met houten klompen door het bloed waden.

En nu kondigt Richard Raaphorst dus aan dat hij in september een trailer zal opnemen van CHILDREN OF THE MOOR. Raaphorst vergelijkt de sfeer van zijn nieuwe film met de tweede trailer van het nooit voltooide WORST CASE SCENARIO: “Ik wil terug naar de oude inspiratie: polders, weilanden, molens… Heel idyllisch allemaal, maar tussen het riet schuilen gruwelijke geheimen. Oerhollandse degelijkheid, met een vleugje Tim Burton.” Zoiets als dit dus:

In CHILDREN OF THE MOOR raakt een stads gezin dat naar het platteland is verhuisd, in de greep van mysterieuze, hallucinerende paddenstoelen. “Zo nemen de Kinderen van het Veen bezit van je,” legt Raaphorst uit. “En daarna beheersen ze je als een marionettenspeler.” De film, die eerst nog KINDEREN VAN HET VEEN heette, is een project waaraan Raaphorst al werkte toen hij nog onderdeel uitmaakte van House of Netherhorror. “De opzet is hetzelfde gebleven, maar het scenario van Minja Hagen is veel gelaagder geworden. Meer drama. De karakters zijn écht.”

mt_ignore: ChildrenoftheMoor Schokkend_Nieuws

Sinds de release van FRANKENSTEIN’S ARMY heeft Raaphorst het druk gekregen. In het uitgebreide interview dat Schokkend Nieuws eerder met hem had vertelde hij over zijn deelname aan PARIS I’LL KILL YOU en dat hij werkt aan titels als HIGGS, FUNGUS, PROFUNDIS en CHILDREN OF THE MOOR. En ondertussen, zo vertelt hij nu, regent het post uit Hollywood. “Sinds FRANKENSTEIN’S ARMY ploffen er alleen maar scenario’s op de deurmat van found footage films. Daarom wil ik deze trailer ook maken. Mijn sterke punten zijn juist kadrering, compositie, spanningsopbouw… Ik wil zo snel mogelijk af van die found footage-reputatie.” |

Raaphorst schiet de trailer van CHILDREN OF THE MOOR in september aan de Reeuwijkse Plassen, in het Groene Hart. “Het is adembenemend mooi daar. En we filmen weer met het oude team. Gabor Deak is director of photography. Unreal FX doet weer de special effects.” Als alles volgens plan verloopt, presenteert de regisseur de nieuwe trailer in november aan producenten en geldschieters op de American Film Market.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!