orcwars
orcwars
Nieuws
3 november 2013

Deze week op dvd en blu-ray

orcwars Deze week reizen orks door een interdimensionale poort naar het hier en nu, zweert een huurmoordenaar nooit meer te doden, heeft Laurence Fishburne het koud en krijgen Spetznas het aan de stok met Nazi-zombies.

De trailer van ORC WARS is veelbelovend; een held tegen-wil-en dank gaat welbespraakte orks, zo weggelopen uit de LORD OF THE RINGS-trilogie, te lijf met een taser, een shotgun en een pantservoertuig (!). Verder maken hun opwachting: één of meerdere CGI draken, de indiaan die alles weet en een Shakira look-a-like met een zwaard. In bepaalde landen wordt ORCS WARS overigens uitgebracht als DRAGONFYRE: THE WORLDGATE SENTINEL.

Rurouni Kenshin, ook bekend als Samurai X, is een mangaserie uit de jaren negentig over een huurmoordenaar die wroeging krijgt en zweert nooit meer iemand te doden. Met zijn botte zwaard en speciale technieken beschermt hij de zwakkeren. De mangaserie vormde de basis voor een anime-serie, een anime film (SAMURAI X: THE MOTION PICTURE), twee korte anime-reeksen en – ruim twaalf jaar later – een live-action film. RUROUNI KENSHIN was in Japan een groot succes. Voor 2014 staan er inmiddels twee vervolgen gepland.

In THE COLONY is er als gevolg van de opwarming van de aarde een nieuwe ijstijd aangebroken. Wat er is overgebleven van de mensheid (over)leeft in kleine kolonies. Als men in Colony 7 een noodoproep ontvangt van Colony 5, trekt Briggs (Laurence Fishburne) met twee kompanen er op uit om polshoogte te nemen. Eenmaal ter plekke blijkt de kolonie verlaten te zijn, op één angstige bewoner na. Regisseur Jeff Renfroe maakte eerder o.a. de sf-thriller ONE POINT O (2004) en de voor tv gemaakte horrorfilm SAND SERPENTS (2009).

In WO II gaat een groepje Russische elitesoldaten op zoek naar een Nazi-bunker waar gruwelijke experimenten zouden plaatsvinden. Nadat het groepje flink is uitgedund door de Duitsers, komen de drie overgebleven Spetznas in de bunker oog in oog te staan met het resultaat van de experimenten; Nazi-zombies! Dit is niet de plot van FRANKSTEIN’S ARMY, die volgende maand op dvd/blu-ray verschijnt, maar van OUTPOST: RISE OF THE SPETZNAS, de derde OUTPOST film die zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de eerste twee films. Kieran Parker, de producent van OUTPOST en OUTPOST: BLACK SUN, nam ditmaal zelf plaats op de regisseursstoel.

ORC WARS, RUROUNI KENSHIN, THE COLONY en OUTPOST: RISE OF THE SPETZNAS worden uitgebracht door Splendid en zijn vanaf 31 oktober te koop op dvd en blu-ray. De recensies lees je binnenkort op onze website.

3 november 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!