Overkill
Overkill
Nieuws
5 november 2013

Walhalla voor nerds

OverkillAlle nerds opgelet: in het weekend van 8 t/m 10 november kan iedere fan van games, film, kunst en wetenschap zich uitleven tijdens The Overkill Festival in Enschede.  En dat onder de noemer Science Goes Boink!

Tijdens The Overkill Festival zijn er 48 uur lang non-stop meer dan honderd games te spelen en is er veertig uur aan film te bekijken. En dan zijn er ook nog DJ- en VJ-sets, tentoonstellingen van internationale kunstenaars en een symposium met game-ontwerpers, filmmakers en mediafilosofen.

Voor de liefhebbers van genrefilms is er een filmprogramma met een flink scala aan horror, sciencefiction en pulpwerkjes. Vooral het wat onbekendere werk. Films als het ambitieuze Amerikaanse sciencefictionproject CELL COUNT (Todd E. Freeman, 2012), over een experimentele behandeling die extremer lijkt dan de levensbedreigende ziekte die het zou moeten bestrijden. Of de Italiaanse sciencefiction/horrorfilm TAETER CITY (Guilio De Santi, 2012) over een groep dictators die met een ingenieus systeem criminelen kunnen aanzetten tot zelfmoord. En amusement is verzekerd met een pulpfilm als het Canadese MANBORG (Steve Kostanski, 2011) over een half soldaat, half robot, die het moet opnemen tegen nazivampiers en demonen.

The Overkill Festival
De Fabrieksschool, Enschede
Volledige programma

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!