HALO4
HALO4
Nieuws
25 augustus 2013

Deze week op dvd en blu-ray

HALO4 Het lijkt wel of de duvel er mee speelt. Deze week voor de derde keer op rij slechts één interessante Schokkend Nieuws-titel en het is wederom een sciencefictionfilm. Het wachten is nog steeds op HALO, gebaseerd op de succesvolle gameserie, maar nu is er al wel de extende filmversie van de webserie, HALO 4: FOWARD UNTO DAWN.

Vorig jaar verscheen deel vier van de gamefranchise en het eind nog lang niet in zicht. Plannen voor een filmadaptatie stammen al uit 2005. Met Peter Jackson (THE HOBBIT) als producent zou aanvankelijk Guillermo del Toro (PACIFIC RIM) de regie voor zijn rekening nemen. Hij droeg het stokje echter al snel over aan Neil Blomkamp (ELYSIUM). In 2007 kondigde Blomkamp aan dat het project zo goed als dood was, maar in een interview in april van dit jaar kwam hij daarop terug. Hij vertelde toen dat hij wel degelijk nog interesse heeft in een Halo-film.  Jackson heeft de moed ook nog niet opgegeven en zelfs Spielberg toonde interesse, dus wie weet komt het er ooit nog eens van.

Terwijl Jackson & co aan het bakkeleien waren over een bigbudget filmversie, maakte Stewart Hendler (SORORITY ROW) in 2012 een live-action webserie van vijf afleveringen – getiteld Halo 4: Forward Unto Dawn – als onderdeel van de marketingcampagne voor de game Halo 4.  De serie werd door de fans van de games goed ontvangen en won vier Streamy Awards en een Motion Picture Sound Editors Golden Reel Award voor beste sound editing.  In plaats van de vijf afleveringen, van ieder vijftien minuten, als serie op dvd/blu-ray uitbrengen, maakte men een heuse negentig minuten durende extended filmversie.

Hoewel hij uiteraard wel zijn opwachting maakt, draait het verhaal niet om Master Chief, de iconische supersoldaat uit de gameserie. Hoofdpersoon in HALO 4: FOWARD UNTO DAWN (Just Bridge, 20 augustus 2013) is cadet Thomas Lansky (Tom Green).  Wanneer de militaire academie, waar hij zijn opleiding volgt, wordt aangevallen door de Covenant, een militaire alliantie van buitenaardse wezens, worden hij en zijn medestudenten gedwongen om het geleerde vervroegd in de praktijk te brengen.  

Of ze er in geslaagd zijn om van de webserie een geslaagde lange speelfilm te maken? Dat lees je binnenkort op onze website.

25 augustus 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!