thorgi
thorgi
TGIF
23 augustus 2013

Thank God It’s Friday 23 augustus

thorgiNatuurlijk hebben we het deze vrijdag over het onverwachte castingnieuws van vanochtend, maar dat is niet nog alles! Boze tienermeisjes, een zee vol haaien én zoals altijd veel willekeurige leuke dingen die we deze week op het internet tegenkwamen. De corgi in Thorkostuum hier links bijvoorbeeld.

BATMAN | Affleck als Batman. Ik zie het niet echt, moet ik eerlijk zeggen. Batman met een Bostons accent? Maar, zoals veel mensen opmerkten: ook Michael Keaton (en Heath Ledger bij z’n casting als The Joker) werden met scepsis ontvangen, en zij werden toch respectievelijk de beste Batman (yup, echt) en de beste Batmanslechterik. Het leukste aan het teruglezen van de twitterreacties vanmorgen was dat je dan éérst de metagrapjes over de Affleck-Batman-grapjes tegenkomt, en dan pas de tientallen suggesties om Matt Damon als Robin (of als Vicky Vale) in te zetten. Nog meer Batmannieuws: Katee Sackhoff wil graag Harley Quinn spelen, en de huidige (stem van) Quinn heeft een Vine gemaakt samen met haar lieve puddin’.

MORTAL INSTRUMENTS | In deze tweet worden de nerds die boos zijn over Batman vergeleken met de schreeuwende meisjes bij een One Direction concert. De boze tienermeisjes die achter hoofdredacteur Barend aan gingen vanwege zijn NU.nl recensie van THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES tonen aan dat er helemaal niet zoveel verschil is tussen de twee groepen. Nu nog zien hoe we ze naar mijn (minder milde) recensie kunnen lokken om ook hier hun verontwaardiging te spuwen!

 THE HOBBIT | Kunnen ze THE DESOLATION OF SMAUG niet beter gewoon in z’n geheel met Lego-poppetjes uitbrengen? Dan heb ik er misschien iets meer zin in…

HAAIEN | Hoeveel slechte films zijn er na JAWS gemaakt met haaien in de hoofdrol? Genoeg om er een (zeer vermakelijke) top 40 van te maken!

KORT | MYSTERY SCIENCE THEATER! Behind the (Voorhees) Candelabra! Game of Family Guy! YOU’RE NEXT!

KIRK | De tien beste moves van de Star Trek-kapitein.

mt_ignore:re-animator

MCHORROR | Van een aantal van deze Happy Meals krijg ik toch niet echt trek…

VERZAMELWOEDE | De speeltjes zijn wel leuk, natuurlijk. FearNet heeft een top tien van de leukste, nooit uitgebrachte horrorspeeltjes. Wel gewoon te koop? Deze Mogwai! Mocht je je filmliefde op iets volwassenere manier willen uiten, dan kun je kiezen tussen deze Godzilla-fles en Pacific Rum.

THE PRINCESS BRIDE | De beste gedeeltes uit een live commentaartrack door Rob Reiner? As you wish.

IO9 | Een selectie uit de leukste posts van de science-fictionwebsite van de afgelopen week: de beste momenten waarin een slachtoffer de bovenhand neemt, niet zo utopische utopiën en de vreemdste tijdreismachines.

TARANTINO | Vorig jaar maakte Sight & Sound weer een lijst van de beste films, en naast critici vroegen ze ook regisseurs naar hun lievelingsfilms. Het lijstje van Quentin Tarantino staat opeens weer in de belangstelling. Het is anders dan zijn lijstje van een tijdje geleden – maar dat is logisch, toch?

WHEDON | De AVENGERS-regisseur en nerdheld vindt het einde van THE EMPIRE STRIKES BACK eigenlijk helemaal niks.

CORNETTO | Het trio van THE WORLD’S END (Edgar Wright, Simon Pegg en Nick Frost) gaven afgelopen week een paar interessante en uitgebreide interviews. Er is ook een mooie Mondo-poster voor de film.

THE WALKING DEAD | Voor wie moeite heeft met wachten op seizoen 4 zijn er webisodes te zien. En volgens Barend is deze deleted scene terecht in de vuilnisbak beland. Mee eens?

Leuke dingen tegengekomen op het wereldwijde web? Stuur ze op naar tgif@schokkendnieuws.nl, en wie weet zie je ze hier terug! Prettig weekend en tot volgende week.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!