Samurai Cop
Samurai Cop
Nieuws
19 augustus 2013

VHS Night of Error!

Samurai CopGenoten van de Video Retro Special in Schokkend Nieuws #103? Dan mag je het VHS spektakel Night of Error op 8 september a.s. niet missen.

Verbaas je over houterige trailers vol kartonnen ruimteschepen, ninja’s die te pas en te onpas opduiken, samoerai-agenten met enorme blaffers en de persoonlijke introducties van videotheekeigenaren die je een heerlijke avond toewensen. Night of Error, een initiatief van verzamelaars Juul Barnard en Erik Katerborg, is op 8 september in Breda te zien als onderdeel van het BUT Filmfestival.

De filmavond bestaat uit een introductie, een trailerfestijn en een hoofdfilm. Katerborg vertelt over enkele van de trailers waarop we ons mogen verheugen: “We gaan ons verdiepen in de merkwaardige filmtechnieken van Godfrey Ho – deze regisseur zag er brood in om stoffige Chinese en Filipijnse actiefilms te upgraden met de hype van het moment: Ninja’s. Op de meest onlogische momenten vliegen de werpsterren door het beeld! Taekwondo grootmeester en filosoof Y.K. Kim had soortgelijke ambities. Zijn Martial-Arts Rockband moet het opnemen tegen motorrijdende Ninja’s in THE MIAMI CONNECTION. De tenenkrommende dialogen worden ruimschoots gecompenseerd door de synthesizer hits van Angelo Jannotti. En dan heb je nog undercover SAMURAI COP Joe Marshall. Zijn strijd tegen de Yakuza wordt bemoeilijkt door een pruik die steeds in de weg zit… of zitten we nu naar een heel andere acteur te kijken?”

Verder kun je je tijdens de avond waarschijnlijk nog verbazen over de vele Rambo-, Mad Max- en Terminator-klonen die op VHS zijn uitgebracht en de logo-animaties die de verschillende labels voor hun film plakten.

Wat de hoofdfilm wordt, is nog even een verrassing, maar Katerborg geeft een hint: “Het zal een jaren-tachtig actiespektakel zijn, waarbij je niet kan stilzitten. En het zou maar zo kunnen dat onze held Fred Williamson daarin zijn opwachting gaat maken.”

8 september 2013
18:00 uur
De Nieuwe Veste,
Molenstraat 6, Breda
www.nightoferror.nl
BUT Filmfestival

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!