worldwarz
worldwarz
Nieuws
17 november 2013

Deze week op dvd en blu-ray

worldwarz Twee hele dure boekverfilmingen: Brad Pitt vs. snelle zombies en de onvermijdelijke extralange versie van het eerste deel van Peter Jackson’s nieuwe fantasytrilogie.

De zombiefilm WORLD WAR Z (Universal, 15 november) is gebaseerd op het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War (2006) van Max Brooks, tevens de auteur van de satirische survival gids The Zombie Survival Guide. De audioboekbewerking, met in de stemmencast o.a. Alan Alda, Mark Hamill en John Turturro, won in 2007 een Audie Award. De filmversie heeft nog geen prijzen gewonnen maar heeft wel de eer de duurste zombiefilm aller tijden te zijn. In WORLD WAR Z breekt een wereldwijde zombieplaag uit en volgen we Gerry Lane (Brad Pitt), een medewerker van de Verenigde Naties, in zijn zoektocht naar de bron van de epidemie. Wie denkt het allemaal wel gezien te hebben qua zombies, heeft WORLD WAR Z wel degelijk toch nog wat nieuws te bieden. “[…] visueel voegt Forster zelfs wel een nieuwigheidje toe aan de canon”, schreef recensent Barend de Voogd. “Nooit eerder zagen we de zombiemassa’s zich daadwerkelijk als een vloedgolf gedragen. Dankzij CGI spoelt er een tsunami van levende doden over de continenten.” Helaas is WORD WAR Z wel “één van de subtekstloze, a-politieke zombiefilms. […]. Zelfs The Walking Dead durft meer issues aan te snijden.” Voor de wat minder kritische zombiekijker dus. De volledige recensie kan je hier lezen.

De bioscoopversie van THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY (Warner Bros.) is al sinds april verkrijgbaar op dvd op blu-ray. Maarja, voor een beetje fan is er natuurlijk maar één versie die er echt toe doet: de extended version! Deze nieuwe release, verkrijgbaar vanaf 15 november, bevat 13 minuten extra hobbits, dwergen, tovenaars, trollen en orks. Op de blu-ray staat daarnaast ongeveer negen uur aan bonusmateriaal waaronder een meerdelige documentaire, het nodige aan audiocommentaren en de bootcamp-training van de hoofdrolspelers. Leuk opwarmertje voor deel twee, THE DESOLATION OF SMAUG, vanaf 11 december te zien in de bioscoop.

17 november 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!