Star Wars Visions - Mister Gutsy Post 22
Star Wars Visions - Mister Gutsy Post 22
TGIF
15 november 2013

Thank God It’s Friday 15 november

Star Wars Visions - Mister Gutsy Post 22Deze week in onze linkrubriek: de Who-koorts loopt hoog op, STAR WARS zorgt nog steeds voor veel inspiratie, en in IKEA hoort niemand je schreeuwen.

STAR WARS | Kunstenaars laten zich in het boek Star Wars: Visions door de ruimtesaga inspireren. Raad eens wat er nu op mijn Sinterklaaslijstje staat? Kunstenaar Jeff Bennett gebruikte inspiratie uit STAR WARS net iets anders: om de kitschy schilderijen van Thomas Kinkade wat spannender te maken. Volgens mij zorgt dit ‘kunstwerk’ ervoor dat de Mos Eisley Cantina voor het eerst als lekker kan worden beschreven. Ook je meubilair kan je natuurlijk aan de hand van de films ontwerpen. Het allerlelijkste STAR WARS-shirt is gevonden. Het eerste officiële castlid van de nieuwe STAR WARS-film is trouwens per tweet aangekondigd. En ha!

DE DONKERE KANT | En dan nieuws over een andere ‘dark side’: tienerzender the CW wil een reboot maken van de horroranthologie uit de jaren ’80 Tales from the Darkside, ooit opgezet door niemand minder dan George A. Romero. Aangezien Joe Hill (zoon van Stephen King) en de producenten van Fringe en Sleepy Hollow erbij betrokken zijn wil ik wel zien wat ze ervan maken!

DE RUIMTE IN | Hoe goed ben jij in het onthouden van de namen van ruimteschepen? Dat het schip in ALIEN de Nostromo heet is één ding, maar in welke film zat de USS Cygnus? Die vraag en meer in deze quiz van The Guardian. Verder: George Clooney wil je na GRAVITY er duidelijk bij hebben als je de ruimte ingaat. Maar er zijn ook wat personages die je beter op aarde achter kan laten!

IKEA | De zweedse interieurgigant als sequelidee voor Akira? Ik weet het niet. Maar deze GRAVITY-parodie is zeker een goed idee:

SUPERHELDENHOEKJE | Het leven van een oude superheld is maar zwaar, zo zie je in deze reeks schilderijen van de Zweed Andreas Englund. Hier te koop, overigens. Er zijn drie nieuwe foto’s van AMAZING SPIDER-MAN 2 (SPIDER-MAN bis-2? S-M: 2g 2? Wat is een makkelijke afkorting die de film toch onderscheidt van SPIDER-MAN 2 uit 2004?). Evan Saathoff betoogt dat MAN OF STEEL ook een tiental dingen wél goed deed – al ben ik het met nummer 8 volstrekt niet eens. De mensen van Honest Trailers hadden aan MAN OF STEEL geen lastige klus, maar bij de makkelijkste doelwitten zijn ze wél vaak het grappigst. Is het tijd voor Hugh Jackman om te stoppen met het spelen van Wolverine? Bij UnrealityMag stellen ze zich voor wat superhelden zouden kunnen doen voor de kost: natuurlijk is Thor smid en bezorgt The Flash pizza. Eric Diaz heeft wat vragen over de nieuwe Marvel/Netflix series (ik ben overigens Alias aan het lezen, dus ik heb binnenkort meer te melden over Jessica Jones). En de cast van THOR: THE DARK WORLD heeft wel ideeën voor de eerste film over een vrouwelijke superheld. Ik was al fan van Kat Dennings, maar al helemaal nu ze She-Hulk voorstelt.

mt_ignore:ms45 AFFICHES | MS. 45. UNDER THE SKIN. Personage-affiche met Selvig voor THOR: THE DARK WORLD (Geloof me. Hier wil je op klikken).

SCORSESE | De elf engste films ooit volgens de regisseur.

KORT | Disneyjongens in Halloweenpak! Geeky mamma! En wow!

WORLD OF WARCRAFT | De concept art ziet er in ieder geval intrigerend uit! Het nieuws dat de orks niet van CGI zullen zijn is ook bemoedigend. En na MOON (en in mindere mate SOURCE CODE) vertrouw ik Duncan Jones eigenlijk wel.

THE HOBBIT | Over Orks gesproken… Zit Stephen Fry in DESOLATION OF SMAUG? Shit. Ik was nog zo van plan deze drie uur maar eens te skippen.

SLECHTE FILMS? | Cinemascore vraagt bij een paar bioscopen bezoekers om films een cijfer (nou ja, letter) te geven. Slechts 8 films kregen ooit de F van faal. Maar het is eigenlijk best een interessante selectie.

ABCtje | Zoals ik vorige week ook al meldde kan je stemmen op welk filmpje in de tweede ABC’s OF DEATH de letter M zal vertegenwoordigen. Maar bij Daily Grindhouse beargumenteren ze dat er zoveel goede filmpjes zijn ingestuurd dat je haast beter een heel alfabet aan Ms kan samenstellen (THE MMM’s OF DEATH?), van M is for Magnetic tape tot M is for Mummified Mo’fos!

THE FLY | Een tocht langs de locaties in Toronto, toen en nu.

DOCTOR WHO | Veel nieuws over de Doctor in de aanloop tot de 50th Anniversary Special! Dit interview met Tennant en Smith (#10 en #11) bijvoorbeeld. Buzzfeed weet waar je alvast je geld aan kan uitgeven in anticipatie (ik wil nummer 6 wel). En dan is er natuurlijk nog de prequel van 7 minuten (zie hieronder) die nu al te kijken is, en waar Stephen Moffat hier iets meer over vertelt. Daar bleek wel dat ik echt één van die nieuwerwetse Doctor-kijkers ben (vanaf Eccleston), want ik had geen idee dat Luthers rivaal vroeger Doctor was. En als hij niet het beeld hoeft te delen met Idris Elba blijkt ‘ie nog best aantrekkelijk te zijn ook! Binnenkort is er een televisiefilm over de oorsprong van de serie op BBC2, en hier kan je alvast een trailer bekijken. Ze hebben in ieder geval goede acteurs gevonden om de eerste paar Doctors te spelen! Mocht er een Kickstarter komen om dit écht te borduren kunnen ze op mijn geld rekenen. En er valt vanaf morgen van alles te beluisteren op de radio.

Dat was ‘em weer! Suggesties kunnen naar tgif@schokkendnieuws.nl, en ik ben zoals altijd dankbaar voor alle links die Schokkend Nieuws-medewerkers hebben bijgedragen. Prettig weekend, en tot volgende week!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!