The Host
The Host
Nieuws
11 augustus 2013

Deze week op dvd en blu-ray

The Host Niet te verwarren met de Koreaanse monsterfilm uit 2006; THE HOST met Saoirse Ronan is sciencefiction-romantiek uit 2013 en de enige release deze week die een beetje in de buurt komt van een Schokkend Nieuws-titel.

THE HOST (Warner, 7 augustus, dvd, vod) is de verfilming van een boek van Stephenie Meyer, de schrijfster die ook verantwoordelijk moet worden gehouden voor The Twilight Saga. Fantasyfilms op basis van Young Adult-romans zijn niet meer uit de bioscoop weg te denken. Het komende jaar kunnen we nog verwachten: het eerste deel van THE MORTAL INSTRUMENTS, DIVERGENT en VAMPIRE ACADEMY: BLOOD SISTERS. Over THE HUNGER GAMES (deel twee komt in november uit) waren de SN-medewerkers tot nu toe het meest enthousiast.

In de toekomst die THE HOST schetst, hebben aliens bezit genomen van onze lichamen. De ziel van ‘The Wanderer’ bijvoorbeeld vond een plekje in het gastlichaam van Melanie Stryder (Saoirse Ronan). Geen gunstige gekozen locatie, want Melanie blijft zich verzetten tegen de vreemde ziel in haar lijf…

Een aardig uitgangspunt, dat begint waar INVASION OF THE BODY SNATCHERS eindigde en voor verwarde pubers herkenbaar zal zijn, maar dat helaas vrijwel meteen verzandt in veel ellenlange monologue interieur en wat vaag geknuffel. Barend de Voogd was er in zijn recensie ten tijde van de bioscooprelease kort over: “de meest slaapverwekkende buitenaardse invasie-film aller tijden.”

11 augustus 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!