fantastic voyage poster 001
fantastic voyage poster 001
Nieuws
11 augustus 2013

Cavia’s openluchtprogramma: Fantastic Voyage

fantastic voyage poster 001In het kader van hun 30e verjaardag draait Filmhuis Cavia deze zomer een aantal klassiekers op 16 mm, op hun ‘klassieke’ zomerlocaties. Vrijdag 2 augustus wordt op het Van Beuningenplein de sciencefictionklassieker FANTASTIC VOYAGE (Richard Fleischer, 1966) vertoond.

In FANTASTIC VOYAGE wil wetenschapper Jan Benes naar het Westen overlopen, maar door een moordaanslag loopt hij hersenletsel op en raakt in een coma. Om zijn leven te redden wordt CIA-agent Charles Grant samen met een medisch team in een speciaal ontworpen duikboot – de Proteus – geplaatst, verkleind tot microscopische proporties en vervolgens in het lichaam van Benes geïnjecteerd. Ze hebben 60 minuten de tijd om zich een weg naar zijn hersenen te banen en daar een bloedprop te verwijderen. Onderweg blijkt niet alleen het lichaam een gevaarlijke tegenstander: er is ook een saboteur die de missie probeert te dwarsbomen.

Sciencefictionschrijver Isaac Asimov was verantwoordelijk voor het boek naar aanleiding van de film, waarin hij naar eigen zeggen een aantal flinke plotgaten corrigeerde. Kniesoor die daar op let. FANTASTIC VOYAGE won destijds twee Oscars, beste Art Direction en beste Special Effects, en is nog een steeds een feest voor het oog. De spectaculaire score werd gecomponeerd door Leonard Rosenman. Hoofdrollen voor o.a. Raquel Welch, die datzelfde jaar door zou breken dankzij haar prehistorische bikini in ONE MILLION YEARS B.C., en genreveteraan Donald Pleasance.

De film begint zodra het donker is en de toegang is gratis! Kijk voor meer informatie op de website van filmhuis Cavia.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!