Elysium2
Elysium2
Nieuws
13 augustus 2013

Prijsvraag: Elysium

Elysium2

PRIJSVRAAG | In ELYSIUM, vanaf 15 augustus in de bioscoop, leeft de rijke elite comfortabel in een ruimtestation, terwijl armoezaaiers als Matt Damon moeten zwoegen op een vervuilde aarde. Ah ja: je hebt dehave’s, de have-not’s en dan heb je nog die vijf vuile mazzelaars die straks onze Elysium-prijsvraag winnen!

ELYSIUM, de nieuwe film van Neill Blomkamp (DISTRICT 9), is sciencefiction zoals wij bij Schokkend Nieuws die graag zien: ruimtereizen, actie, exo suits en een fikse dosis wereldbeschouwing.

In de verre toekomst wonen de rijken op het prachtige ruimtestation Elysium, en leven alle anderen op de overbevolkte Aarde. Max (Matt Damon) onderneemt een gevaarlijke missie naar Elysium waar hij het moet opnemen tegen Secretary Delacourt (Jodie Foster), om zijn eigen leven en dat van alle anderen op Aarde te redden.

SN-recensente Hedwig van Driel (de recensie lees je morgen op onze website) is vooral te spreken over de premisse en de fantastische look and feel van de film: “Niet alle robots glimmen nog, alles heeft een geloofwaardige chaos en viezigheid, en het menselijk lichaam is maar al te kwetsbaar: pijn doet hier echt pijn.”

En jij kunt daar gratis naar toe! In samenwerking met Universal geven we vijf vrijkaartjes voor ELYSIUM weg (helaas alleen geldig in Nederlandse bioscopen). De vijf winnaars behoren bovendien tot de piepkleine elite die een heus Elysium T-shirt aan de garderobe mag toevoegen!

Maar, anders dan in ELYSIUM, bij ons krijgt iedereen wel een eerlijke kans. Lees eerst het interview met Neill Blomkamp in Schokkend Nieuws #103 en beantwoordt daarna de volgende vraag:

In welke sciencefictionfilm speelde Jodie Foster nog meer?

Stuur je antwoord + naam en adres voor 20 augustus naar prijsvraag@schokkendnieuws.nl. Succes!

www.elysium.nl

LET OP: Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben bericht gekregen.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!