Flesh and blood 1985
Flesh and blood 1985
Nieuws
30 januari 2014

Daar komen de huurlingen!

Flesh and blood 1985Op vrijdag 31 januari vertoont de Cinematek in Brussel een double bill met het thema ‘Huurlingen’. Dat wordt genieten van macho houwdegens in VAMPIRES en FLESH + BLOOD.

Elke laatste vrijdag van de maand houdt de Brusselse Cinematek de thema-avond B tot Z: hilarische B-films, bloedstollende thrillers, spannende flikkenfilms, gialli, slashers, blaxploitation en andere films met een hoek af. Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis, telkens tweetalig ingeleid door Dirk Van Extergem en Bruno Forzani. Het thema van deze avond is ‘Huurlingen’. In de woorden van de organisators zelf:

“Het ambigue personage van de huurling is een bekende figuur uit de western all’italiana. Een genre waaraan master of horror John Carpenter hulde brengt met VAMPIRES, een Leone-achtige en ultragewelddadige variatie op de figuur van de vampier, die hier de trekken krijgt van een zombie. Badass James Woods kruipt in de huid van de leider van een bende huurlingen in dienst van het Vaticaan. Ze kruisen het pad van Sheryl Lee, hier in haar belangrijkste filmrol sinds ze de mythische Laura Palmer vertolkte in Twin Peaks.”


“FLESH + BLOOD is de eerste Amerikaanse film van de Nederlander Paul Verhoeven en de laatste samenwerking met zijn fetisjacteur Rutger Hauer. Hauer vertolkt de rol van een genadeloze huurling uit de middeleeuwen, waarvan de reconstructie er bijzonder realistisch en smerig uitziet. Ondanks de overstap naar Hollywood weigert Verhoeven er de scherpe kantjes af te veilen en levert hij met deze film misschien wel zijn meesterwerk af!”

31 januari
Cinematek
9, Rue Baron Hortastraat
1000 Brussel

19:00 | VAMPIRES (John Carpenter, 1998)
21:00 | FLESH + BLOOD (Paul Verhoeven, 1985)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!